Alkalmi ruha viseletek, avagy mit és mit ne viseljen az esküvőn

alkalmi ruha esküvőre, koktél ruhaMit viseljen vendégként egy esküvőn?

Ha nem menyasszonyként, hanem vendégként vesz részt egy esküvői ceremónián, akkor is fontos, hogy mesésen fessen. Egy ilyen esemény tökéletes alkalom arra, hogy csodaszép koktélruhát viseljen. Elegáns és divatos alkalmi ruháinkat választva biztosan elnyeri majd a többi jelenlevő tetszését. A tökéletes megjelenéshez mindössze néhány íratlan szabályt kell betartani.

Tiltott színek

Amíg nem Ön a menyasszony, felejtse el a fehér ruhát! Vendégként fehér alkalmi ruhában megjelenni egy menyegzőn nagyon illetlen. Mindenki tudja, hogy a fehér az ara színe, az ő nagy napján nem szabad vele versenyezni a figyelemért.

A fekete alkalmi ruha szintén nem szerencsés választás egy esküvőre. A mi kultúránkban ez a gyász színe, ezért egy esküvői ceremónián udvariatlanság viselni. Sok olyan esemény van, melyen egy kis fekete remek választás, ám a lakodalmakra inkább valami színeset vegyen fel!

A tradíció szerint pirosban sem illik megjelenni az esküvőre hivatalos hölgynek. Ennek az az oka, hogy a menyecske ruha, melyet a menyasszony éjfél után visel, hagyományosan piros színű. Így ez a szín is az arának van fenntartva.

Ez a három szín tehát tabu, a színes koktélruhák közt azonban így is bőven akad választék. Szalonunkban minden alkalmi ruha többféle divatos színben rendelhető, így nem csak a fazonok, hanem a színek közt is bátran válogathat.

Ne legyen alulöltözött!

Ha meghívják egy esküvőre, öltözékével adja meg a kellő tiszteletet a jegyes párnak! Ha a meghívón szerepel dress code, tartsa magát ahhoz. Ennek hiányában, alkalmi ruhája kiválasztásakor bízzon a józan ítélőképességében.  Öltözzön fel csinosan, kerülje el az alábbi hibákat!

Egy esküvőn vendégeként soha ne viseljen túl kihívó ruhát! A túl rövid, testhez tapadó ruhák nem menyegzőkre illőek. Az ilyen ruhák partikon, klubokban megfelelőek lehetnek, de azon a napon, melyen egy szerette, barátja egybekel párjával, mutasson több tiszteletet!

Az alulöltözöttség más formáit is fontos elkerülni egy lakodalmon. Farmerben vagy más hétköznapi ruhában akkor se jelenjen meg egy esküvői ceremónián, ha a dress code „casual”. Egy csinos nyári ruha még szóba jöhet egy szűk körű eseményen, de a legtöbb esküvőre jobban illik egy gyönyörű koktélruha. Ha pedig formálisabb öltözéket várnak el a házigazdák, egy különlegesebb, elegáns alkalmi ruhát érdemes viselni.

A másik véglet

Akárcsak az alulöltözöttség, a túl feltűnő ruházat is kellemetlen bármilyen társasági eseményen, így egy esküvőn is. Ahhoz, hogy ezt elkerülje, szintén a dress code, illetve a ceremónia időpontja ad iránymutatást.
Az esküvő főszereplői a menyasszony és a vőlegény. Ez az ő napjuk, a vendégeknek nem szabad velük versengeni a figyelemért. Ha valaki olyan feltűnő öltözetben jelenik meg egy lakodalmon, mint egy nagy estélyi vagy egy flitteres ruha, azzal nem tiszteli meg vendéglátóit. Ráadásul oda nem illő alkalmi ruhájával ki is lóg a többi vendég közül.

Anélkül is lehet gyönyörű, hogy drámai, feltűnő ruhát vesz fel. Egy elegáns koktélruhát viselve bizonyíthatja, mennyire jó ízlése van. Ha egy Önhöz illő fazonú és színű alkalmi ruhát választ, biztosan sokak tetszését elnyeri majd!

alkalmi ruha, koktélruha, ruha esküvőrekoktélruha, alkalmi ruha, ruha esküvőrealkalmi ruha esküvőrekoktélruha esküvőre, alkalmi ruha

Tudja már mit fog viselni, ha legközelebb esküvőre megy? Jöjjön el szalonunkba, és válasszon lenyűgöző alkalmi ruha kollekcióinkból!

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás