Az amerikai álom ma már valóság is lehet

Míg interjúalanyomra várok, azon tűnődöm, hogy egy magyar “amerikai esküvő” valóban úgy zajlik-e, mint ahogyan azt a filmekben látjuk. Koszorúslányok egyforma koszorúslány ruhában, egy életre szóló igen a boldogságkapu alatt, majd rövid és elegáns dínom-dánom után az ifjú pár elhagyja a vendégsereget és elindul nászútra. Még mielőtt tovább gondolhatnám, hogy mi történik egy amerikai esküvőn, meg is érkezik, akire várok. Csobán Éva, okleveles esküvőszervező, akinek specialitása az amerikai esküvők megálmodása és megszervezése, itthon, Magyarországon. Éva munkássága széles körben ismert, sőt, szakmailag is elismert. 2012-ben a HungarianWedding Gálán az év kreatív vállalkozása díjat kapta az Amerikai esküvő létrehozásáért, míg 2013-ban az év esküvőszervezője díjjal jutalmazta a szakma, kiváló munkásságáért.

Mielőtt megérkeztél, pont az amerikai esküvők sajátosságain gondolkoztam. Miben különbözik egy magyar esküvő egy amerikai esküvőtől?
Cs.É: Az amerikai esküvők korábban kezdődnek, még Magyarországon is 🙂 És korábban is érnek véget.

A szertartás menetében is van eltérés, mivel ezt mindig pap vezeti. A szertartás előtt a vőlegény a szertartás asztal előtt áll és ott várja a menyasszonyt, akit az édesapja kísér oda. A menyasszony és édesapja előtt egymás után vonulnak a koszorúslányok, akiknek párjai, a koszorús fiúk a vőlegény oldalán állnak a szertartás alatt.

Amerikai esküvő - Csobán Éva esküvőszervezőAmerikai esküvő - Csobán Éva esküvőszervezőAmerikai esküvő - Csobán Éva esküvőszervezőAmerikai esküvő - Csobán Éva esküvőszervező

Képek forrása: Máté Andrea (http://www.andreamate.com/)

Ez a filmekből ismerősen hangzik. Van még egyéb is, amiben különbség van?
Cs.É: Igen, a filmekből szintén ismerős lehet, hogy az amerikai esküvőnél például a szertartás után egy fogadás van. Ekkor egy korai svédasztalos vacsorával várják a vendégeket.

A dekorosok ennek a megoldásnak nagyon örülnek, hiszen a kerekasztalok közepét elfoglalhatja a sok virág, gyertya, mécses, de a táblaasztalok közepén is végig futhatnak a csodás virágköltemények.  A magyaros tálszervizeknél ez ugye kevésbé valósítható meg, hiszen kell a hely a tálaknak, ételeknek. Az egész esküvőn egyébként borzasztó nagy hangsúlyt kapnak a virágok. A szertartás dekorációjában is fontos szerepet töltenek be. Nagyobbat, mint a hagyományos magyar esküvőknél.

Mi a helyzet a „most szóljon vagy hallgasson örökre” résszel? Ez valóban létezik vagy csak kitaláció?
Cs.É: Létezik. 2 különlegesség van a szertartás alatt, amit a párok nagyon szeretnek. Az egyik a fogadalomtétel, bár ez egyre inkább kezd elterjedni a nem kifejezetten amerikai stílusú esküvőkön is, illetve a másik, amikor a pap azt mondja: „Ha bárki tud olyan okot, ami miatt ez két ember nem kötheti össze életét, az most szóljon, vagy hallgasson örökre.”

Volt már olyan, hogy egy általad szervezett esküvőn valaki felszólalt ennél a résznél?
Cs.É: Szerencsére nem 🙂

Amerikai esküvőAmerikai esküvőAmerikai esküvőAmerikai esküvő

Képek forrása: Máté Andrea (http://www.andreamate.com/)

Említetted, hogy az amerikai esküvők sajátossága, hogy korán véget érnek.
Cs.É: Igen, a menyasszony kb. 21 órakor eldobja a csokrot és a pár távozik az esküvőről. A vendégek még maradnak kicsit, de a mulatság 10 óra körül véget ér.

Ezek szerint nem mulatnak hajnalig?!
Cs.É: Nem. Az amerikai stílusú esküvőknél ez nem szokás. Éppen ezért például az sincs kőbe vésve, hogy az esküvő szombati napon legyen. Egy amerikai esküvő után másnak lehet dolgozni. Az ilyen esküvőknél sokkal inkább a dátum a fontos, amihez az esküvő napját kötik. És ez lehet akár szerda is.

Milyen pároknak ajánlod az amerikai esküvőt?
Cs.É: Olyan pároknak, akik szeretnének szakítani a hagyományokkal. Az amerikai esküvő különleges és teljesen eltér a megszokottól. Az eddigi párjaim ezért választották ezt a típusú esküvőt. Emellett, ahhoz, hogy valakinek ilyen esküvője legyen, kell egy bizonyos bátorság is. Hiszen ez a típusú esküvő nem arról szól, hogy mások elvárásainak is megfeleljen a pár.

Tehát akkor bátran lehet bárkinek amerikai esküvője, aki modern gondolkodású, korlátoktól mentes és persze tetszik neki az amerikai esküvők stílusa?!
Cs.É: Így van!

Kedves Menyasszony, ha Ön magára ismert, és szívesen kötné össze életét vőlegényével egy amerikai esküvő keretén belül, keresse az amerikai esküvők specialistáját, Csobán Éva esküvő szervezőt!

Éva elérhetőségei:
weboldal: http://www.amerikaieskuvo.hu/
e-mail: [email protected]
tel.szám: +30-30-76-66-188, +36-30-849-0018

Még több amerikai esküvős fotóért kattintson ide!

Amerikai esküvői ruhát is szeretne az amerikai stílusú esküvőjére? Forduljon hozzánk bizalommal!

 

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás
Rendben