Így lehet hangulatos esküvői dekorja ősszel

A bevezetőben említettek mellett ne hagyjuk ki a felsorolásból a kreatív és színes esküvői dekorációkat, melyekkel jelentősen fel lehet turbózni egy ősszel rendezett esküvő hangulatát. Hiszen elég csak arra gondolnunk, hogy ilyenkor kezdenek el lehullani a bámulatosan szép okkersárga és barna falevelek, vagy hogy ilyenkor kezdenek el rövidülni a nappalok, egyszóval a természet felkészíti magát a télre.

Ezek a természeti jelenségek bizony nem csak a költőket vagy a festőket ihletik meg, de az esküvőre készülő fiatal párt, vagy a feladattal megbízott dekorost is. Nem csak az a fontos, hogy milyen menyasszonyi ruha összeállításban vagy milyen vőlegény öltönyben jelenünk meg a nagy napon, de a különböző helyszínek díszítése és a virágok összhangja is esszenciális. Az évszak irányadó színei a mély pirosas bordó, az aranysárga, a barna, az arany és a fehér. Íme néhány további ötlet a 2016-os őszi esküvői szezon előtt álló pároknak!

Falevelek és töklámpás minden mennyiségben

Az őszről elsőként mindenkinek a falvelek ugranak be, hát használjuk ki ezt a szép szimbólumot és csempésszük be az esküvői dekorációnkba! A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, de vigyázzunk, mert ahogy az esküvői ruha esetén, úgy a dekornál is érvényes: a kevesebb néha több! A falveleket elkészíthetjük papírból vagy műanyagból, de a leghangulatosabb, ha igazi faleveleket használunk.  Az alábbi képeken is jól látható, hogy nincs másra szükség, mint egy kis kreativitásra. A falveleket felakaszthatjuk láncban a főszatalra, tehetünk belőlük a vendégek asztalára is, díszthetünk velük mécsestartó befőttesüvegeket, na és persze korlátlan mennyiségben szórhatunk belőlük az oltárhoz vezető útra virágszirmok helyett…

Az ősz másik jellegzetes motívuma a tök, ami már a késő ősz hangulatát idézi fel. Nos, ezt a finom zöldséget kiválóan fel lehet használni esküvői dekoráció gyanánt is, amitől garantáltan minden nászvendég elalél majd. Akár belefaragjuk a pár nevét és az esküvő dátumát, akkor az asztalokra tesszük egy lámpással kiegészítve, akár virágtartóként használjuk.

Gerbera és barátai

Ahogy említettük már, az ősz irányadó színei az okkersárga és a bordó, az arany és a barna. Az esküvői dekor megtervezésének egyik kulcseleme a virágok kiválasztása, aminek kapcsán a menyasszonynak általában van konkrét elképzelése, főleg arról, hogy milyen csokrot szeretne az esküvői ruha mellé. Az alábbi fotóillusztráció ábrázolja az ősz virágait, amik egyrészt könnyen elérhetőek ebben az időszakban, másrészt nagyon szépen illenek az évszak hangulatához. Az örök klasszikusok, főleg meleg színeik miatt: a gerbera, a napraforgó (ez inkább csak kora őszi esküvőkön) és az őszi rózsa. Míg a gerbera és a napraforgó akár önállóan, egyedüli virágként is megállják a helyüket, ezeket a virágokat a színek okos megválasztásával bátran kombinálhatjuk. Kiegészítésként pedig használjunk arany, fehér vagy bézs színű szalagokat, vagy gyönyöket, és köttessünk laza menyasszonyi csokrot, hiszen az most szupertrendi! Rusztikus hangulatú esküvőkre, bevállalósabb stílusú menyasszonyoknak jó szívvel ajánljuk az ezekből a virágokból font fejkoszorút is. Garantáltan le fogja nyűgözni a vőlegényét!

Zárjuk hát az őszi dekor összeállításunkat egy igazi évszakhoz illő menyasszonyi ruha összeállítással, amellyel bővebben következő bejegyzésünkben foglalkozunk majd. Még nem késő nekikezdeni őszi esküvőnk dekorációján dolgozni, csak egy kis inspirációra van szükség, melyhez remek eszköz a Pinterest.com.

Önnél pont fordított az eset? A dekorációt már kitalálta, menyasszonyi ruhát viszont nem talált még? Jelentkezzen be az Igen Szalonba!

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás