Instagram és Pinterest, avagy újabb közösségi hálózatok

Mi is az az Instagram?

Az Instagram egy mobil alkalmazás, melyet elsősorban okostelefonról lehet használni. A regisztráltak fényképeket, videókat készíthetnek, melyet elláthatnak különböző effektekkel, szűrőkkel.  Ezután feliratokat adhatnak hozzá, beállíthatják, hol készültek, utána pedig megoszthatják őket. A megosztás lehet az Instagramon belül és azon kívül több különböző közösségi hálózatokban (pl. Facebook, Twitter, Foursquare, stb.) és e-mailben is. A felhasználók az Instagramon belül tudják követni egymást, kinyilváníthatják tetszésüket, illetve kommentálhatják a feltöltött képeket vagy videókat.

Mire jó az Instagram?

Az Istagramon rengeteg egyedi fotóval találkozhatunk, mivel itt kizárólag saját készítésű fotók megosztása lehetséges. Aki követőnkké válik Instagram oldalunkon, megismerhet olyan részleteket menyasszonyi ruháinkkal, esküvői kiegészítőinkkel kapcsolatban, melyeket más fórumon nem közlünk. Követőink bepillanthatnak az Igen Szalon kulisszatitkai mögé, kicsit jobban megismerhetnek minket és nyomon követhetik, hogy épp milyen hangulatban vagyunk, vagy milyen témák foglalkoztatnak bennünket! Kicsit olyan ez, mint egy valóság show 🙂

 

Instagram

Tegye meg a kezdő lépést, ismerkedjen meg az Instagrammal!

Első lépésben telepítse le az Instagram alkalmazást mobiljára az Apple Store-on vagy a Google Play-en keresztül. Ezt követően szükséges egy rövid regisztráció. Ezt készülékéről a Sign up gombra kattintva teheti meg. Itt csak pár alap információt kell megadnia, mint az e-mail cím (Email), felhasználónév (Username), jelszó (Password), telefonszám (Phone) (opcionális), profilkép (Picture) (opcionális).

Legyen egyedi profilja!

A regisztrációt követően lépjen be az alkalmazásba és a Profil-nál válasszon a lehetőségek között. A Find Friends segítségével kereshet a Kontaktok között (From my contact list), a Facebook barátok (Facebook friends) között, Twitter barátok (Twitter friends) és közvetlenül Instagram nevek és felhasználó nevek (Search names and usernames) között is. További lehetőség, hogy az Instagram ajánl (Suggested users) felhasználókat követésre. Bármely lehetőséget választja, a követés gombot kiválasztva tudja követni az adott felhasználót. Ha publikus a profilja, akkor azonnal követővé válik, ha nem, tehát privát felhasználó, akkor az ő visszaigazolása után követheti. Ha például az Igen Szalon követőjévé válik, onnantól kezdve az Igen Szalon fotó megjelennek majd az Ön hírfolyamában.

Ugyanitt a profil fül alatt találja a Barátok meghívása (Invite friends) lehetőséget, amellyel barátokat, ismerősöket hívhat meg az Instagram használatára. Kereshet nevekre és felhasználónevekre (Names and usernames) és címkékre (Tags). A címkéket saját ötlete szerint is beírhatjuk. A profil fülön megtalálja az összes képet, amit korábban publikált (Your photos) és azokat a képeket összegyűjtve amelyeket korábban like-olt (Photos you’re liked). Ugyanitt módosíthatja profilját (Edit profile), módosíthatja a megosztási beállításokat (Edit sharing settings) továbbá megváltoztathatja a profilképét (Change profile picture) és kiléphet az alkalmazásból (Log out). Az utolsó pontban átkapcsolhat privát módra (Photos are private). A publikus profilban (Public Profile) állíthatja be, hogy mely információkat osztja meg magáról a többi felhasználónak. Itt a saját neve mellett a felhasználónevét, honlapját állíthatja be. A privát profil (Private Profile) beállításainál adhatja meg e-mail címét, a nemét (gender), telefonszámát (phone) és születési dátumát (birthday), mindezt persze opcionálisan.

Ne késlekedjen, próbálja ki még ma a megannyi lehetőséget rejtő Instagramot! Ne feledje, minket @igenszalon néven talál!

 

Ismerje meg a Pinterest-et!

A Pinterest egy közösségi képmegosztó oldal, ahol virtuális táblákon kitűzheti magának azokat a képeket, amelyek érdekelik, vagy amelyeket hasznosnak talál. Ezeket a képeket, fotókat gyűjtheti és/vagy megoszthatja más felhasználókkal, hasonlóan, mint más közösségi oldalakon.

Mire jó a Pinterest, mire használjam?

A Pinterest-en megannyi jó minőségű, látványos, inspiráló kép várja. Az emberek többsége vizuális típus, így egy ilyen képgyűjteményben gyorsan megtalálja majd az Ön számára érdekes és értékes információt. Ezeket az információkat képek formájában tudja gyűjteni magának, amit később újra előkereshet vagy megoszthat másokkal.

Pinterest

Épp esküvőre készül?

Ha Ön még nem regisztrált a Pinterestre, itt az ideje! Regisztráljon e-mail címével, akár már meglévő Facebook profiljával. Az érdeklődési körének megfelelően hozzon létre táblákat (Board), melyekre a különböző témájú képeket tudja majd feltűzni (Pin It). A táblákat tetszés szerint nevezheti el és írhat hozzájuk rövid leírást is. A tábláknak két típusa létezik még, vannak a publikus táblák és a titkos táblák, értelem szerint ez utóbbiakat csak Ön látja.

Keressen rá különböző témákra melyek Önt érdeklik (pl. wedding dress, wedding inspiration, stb.), böngésszen a képek között, és amelyik megtetszik, azt tűzze fel a saját táblájára! A fotókat tudja like-olni és kommentelni is.
Visit Igen Esküvői Ruhaszalon’s profile on Pinterest.

Mit kell még tudnia?

A Pinteresten is vannak különböző lehetőségek, melyek közül választhat, íme:

Kitűzöm magamnak (Pin It): ezzel tűzheti ki magának az adott képet, arra a táblájára, amit kiválaszt magának.

Tetszik (Like): ez a többi közösségi oldalnál megszokott “lájkolás” gomb, ha tetszik Önnek egy kép, akkor erre kattintva fejezheti ezt ki.

Weboldal link (Website): ha a képhez csatoltak webcímet (pl. azt ahol található az eredeti kép), akkor erre kattintva a weboldalra jut, ahol további információkat talál a képpel kapcsolatban.

Megosztás (Share): a megosztás gombbal más felhasználókkal, emberekkel tudja megosztani a képeket vagy a képeket tartalmazó táblákat.

Követés (Follow): erre kattintva tudja követni az adott Pinterest oldalt (pl. Igen Szalon), de lehetősége van, hogy az oldalon belül csak egy táblát kövess (pl. Old, new, borrowed & blue).

 

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Ha Ön menyasszony, feltétlenül kövessen bennünket a Pinteresten, hiszen menyasszonyi ruhák mellett sok más esküvős témával kapcsolatos, inspiráló képet is megosztunk követőinkkel!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás
Rendben