Kis dress-code szótár a tökéletes alkalmi ruhák kiválasztásához

A tél az elegáns partik, bálok főszezonja. Ezek a különleges események remek alkalmat nyújtanak ahhoz, hogy meseszép estélyi ruhákban, illetve elegáns öltönyökben pompázzanak a hölgyek és az urak. Ahhoz, hogy sikerüljön kiválasztani az alkalomhoz legjobban illő öltözéket, az első és legfontosabb lépés, hogy ismerjük az összajövetel dress code-ját. Ez általában a meghívón szerepel, ám az értelmezése nem minden esetben könnyű. Aggodalomra azonban semmi ok, aki figyelmesen elolvassa ezt a rövid cikket, az biztosan nem fog zavarba jönni a Black Tie vagy Semi-Formal szavak láttán. Ha követi tanácsainkat, kifogástalanul fog megjelenni bármely társasági eseményen.

White Tie

A White Tie az öltözékek krémje, a legelegánsabb események dress code-ja. Ha ezt a kifejezést látja, akkor hihetetlenül exlúzív eseményre számítson, ahol kötelező a nagyestélyi viselése mégpedig kesztyűvel kiegészítve. Az uraktól frakk, fehér ing, fehér mellény és ugyancsak fehér csokornyakkendő viselését várják el a szervezők.

hosszú estélyi ruhafrakk fehér inggel

Black Tie

Ennél sokkal valószínűbb, hogy a Black Tie szavakat látja a meghívóján. Ilyen esetben a nők választhatnak, hogy estélyi ruhában vagy koktélruhában jelennek-e meg. Ilyenkor nem kell kesztyűt venni, de az ujjatlan estélyi ruhát illik stólával vagy kendővel viselni. A férfi vendégeknek nincs ennyi választási lehetőségük; számukra fekete szmoking és nyakkendő az előírás.

hosszú alkalmi ruhafekete szmoking

Formal

A Formal dress code gyakorlatilag megegyezik a Black Tie-jal. Annyi kiegészítéssel, hogy inkább hosszú estélyi ruha ajánlott, a szmoking alatt pedig viselhető fekete ing a fehér helyett. Ez esetben nyakkendő nem szükséges.

Semi-Formal

Ha Semi-formal megjelenést várnak el Öntől, már egy kicsit el lehet lazulni. A hölgyek ilyen partikon gyönyörű koktélruhát vagy elegáns kosztümöt öltenek magukra. Párjaik pedig szép öltönyben feszítenek.

koktél ruhaöltöny

Business Formal

A Business Formal utasítás a férfiak esetében megegyezik a Semi-Formal szabályaival. A hölgyeknek pedig olyan elegáns öltözetet illik viselniuk, amely nem kivágott, kihívó.

alkalmi ruha - koktélruhaférfi öltöny

Informal

Az Informal szó láttán még ne nyúljanak a farmer után! Ez valójában még mindig egy formális öltözéket takar, vagyis kosztüm, öltöny és nyakkendő az elvárt.

alkalmi ruhaférfi öltöny

Smart Casual

A Smart vagy Dressy Casual nőknél elegáns szoknyát vagy nadrágot takar szintén elegáns blúzzal. Ami a férfiakat illeti, ilyen alkalomra legjobb választás a szövetnadrág-zakó kombináció.

Casual

A Casual szó azt jelzi, hogy nincsen megkötés, mindenki azt vesz fel, amit szeretne. Az ilyen dress code-dal jelzett összejöveteleken a vendégek hétköznapi ruhát viselnek.

 

Rendkívüli eseményre hivatalos? Segítünk kiválasztani a megfelelő alkalmi ruhát, keressen minket bizalommal!

 

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás