5 pont a tökéletes szalagavatós öltönyről

1. A méret a lényegszalagavató frakk kölcsönzés

A férfiak egyik leggyakoribb hibája az öltözködésben a rossz méretválasztás. A túl nagy és a túl szűk ruha egyaránt rosszul mutat, és ez különösen igaz az alkalmi ruhákra. Tehát az öltönypróbánál nem éri meg lustának lenni, tökéletesen passzoló zakót, nadrágot és inget kell választani. Ez az öltönyre és a keringőhöz viselt frakkra egyaránt érvényes.

 

2. Tánccipőt fel!

A szalagavatóra természetesen elegáns cipőt kell felvenni, ami színben is illik a frakkhoz, öltönyhöz, vagy épp szmokinghoz.  Az esztétikum mellett a komfort is fontos, főként a tánccipő esetében. A kényelmet a figyelmes méretválasztás mellett, azzal lehet elérni, ha bejáratod a cipőt. Érdemes abban a cipőben menni a próbákra,
amit a szalagavatón is viselni fogsz, így a bálra már hozzá fog szokni a lábad, még akkor is, ha nemrég vetted.

 

3. Öltöny, szmoking, frakk..?!frakk szalagavató keringő

A keringőnek meg kell adni a módját! Ehhez az elegáns tánchoz a frakk vagy a szmoking illik. Ezekhez az alkalmi ruhákhoz a kiegészítők is egységesek: spanyolövvel és csokornyakkendővel viselik.
Ha az osztály más klasszikus táncot ad elő, választhattok hagyományos öltönyt is.

 

4. KerINGőhöz és szalagtűzéshez

Az ing színében konszenzusra kell jutnia az osztálynak. Leggyakrabban a fehérre esik a választás, de más szín is elképzelhető. A lényeg, hogy minden fiú azonos árnyalatot viseljen a zakó alatt.
Az ingre is igaz, hogy nem szabad se lógnia, se feszülnie. A próbánál ellenőrizd, hogy az ujjak megfelelő hosszúságúak-e, és hogy a felső gombot is be tudod-e gombolni úgy, hogy az ing nyaka nem fullaszt!

szalagavató öltöny kölcsönzés

5. Kölcsönözz a haverokkal!

A fiúk szalagavatós ruhájánál fontos az egységesség, ezért jó, ha az egész osztály ugyanabból a szalonból kölcsönzi a frakkját. Ráadásul így kedvezményhez is juthattok. Szalonunkban osztályok számára mindössze tízezer forint a frakk és a szmoking kölcsönzése az összes szükséges kiegészítővel. Vagyis a magas minőségű zakó és nadrág mellé mindenkinek jár egy-egy ing, nyakkendő és spanyolöv is. És közösen még szórakoztatóbb is az öltönyök próbálgatása.

 

Idén lesz a szalagavatód? Gyere el hozzánk osztálytársaiddal, és foglaljatok frakkot vagy öltönyt!

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás