Az igazság ára

Egy menyasszonyi ruhaszalon életében napi szinten felmerülő téma, hogy vajon a menyasszonyok szívesen veszik-e a szalon dolgozóinak javaslatait az esküvői ruhapróba során. Menyasszonya válogatja, ám mi 15 év tapasztalattal a hátunk mögött úgy látjuk, hogy a vendégek többsége értékeli, ha a szalon személyzete megosztja véleményét az adott esküvői ruhával kapcsolatban, és ezzel segíti a menyasszonyt a döntés meghozatalában. Persze olyan is van, aki rossz néven veszi ezt.

menyasszonyi ruha próba az Igen Szalonban, néha fájó az igazság, és ha a család más véleményen vanA menyasszonyi ruhapróba kezdete előtt, még az felpróbálandó esküvői ruhák kiválasztása közben az Igen Szalon tapasztalt eladói előzetesen tájékoztatják a menyasszonyokat arról, hogy mely típusú esküvői ruhák állhatnak jól nekik. Ilyenkor elsősorban a meglévő testi adottságokat veszik figyelembe. Ezt annak érdekében teszik, hogy a menyasszonyok reális képet lássanak magukról és így könnyebben, gyorsabban megtalálhassák a tökéletes esküvői ruhát. Egy nem jól megválasztott esküvői ruha fazon sok csalódást okozhat. Gondoljon csak bele például, mennyi frusztrációt okozna, ha felpróbálna egymást követően 5 sellő fazonú esküvői ruhát, miközben az a fazon nem is áll jól önnek?! Csalódott lenne, hiszen nem tetszene a látvány, amit a tükörben lát, és egészen biztos, hogy szomorúan távozna a ruhapróbáról. A csalódottságot megelőzve, a szalon dolgozói mindig javaslatot adnak és kifejtik véleményüket, hiszen céljuk, hogy a tökéletes esküvői ruha megtalálásával sok-sok örömet okozzanak a fiatal párnak.

Szubjektív vagy kritikus kísérők

Gyakran tapasztaljuk, hogy a menyasszonyt kísérő családtagok vagy barátok félnek véleményt nyilvánítani. Talán ők maguk nem szeretnének beavatkozni a végső döntés meghozatalába, vagy elfogultan minden esküvői ruhát meseszépnek gondolnak. Sokszor tehát a menyasszonyt magára hagyják a döntésben.

A kritikus szemléletmód viszont nagy segítség ezekben a percekben. Mindenkinek egyszer adódik meg az életében, többnyire, hogy csodás menyasszonyi ruhában mondhassa ki a boldogító igent, ezért nem kis fejtörést okoz az aráknak, hogy melyik is lesz a tökéletes esküvői ruha. Egy ilyen nagy döntés meghozatalakor pedig fontos, hogy segítsék a kisérők a menyasszonyt. Ha egy esküvői ruha nem illik a menyasszony alkatára, vagy a díszítés nem passzol az ara személyiségéhez, azt meg kell mondani! Sokkal rosszabb, ha erre csak később, az esküvőn vagy a már kész esküvői fotókat nézegetve ébred rá a menyasszony.

Az érem másik oldala

A menyasszonyi ruha szalonok dolgozóin is nagy a felelősség.

Egy jó érzésű öltöztető sosem tukmál a menyasszonyra olyan esküvői ruhát, amely igazán nem áll jól az arának. Helyette inkább, ha esetleg a menyasszony választása volt a kevésbé előnyös menyasszonyi ruha, ajánl egy másikat, mely garantáltan csinosabban áll majd az arának.

A megfelelő kommunikációba beletartozik az is, hogy a segítő hölgy felhívja az ara figyelmét az adott menyasszonyi ruha előnyeire, hátrányaira, átalakítási lehetőségeire. Így szó eshet arról is a ruhapróbán, hogy egy bizonyos fazon esetleg kihangsúlyozza azokat a testrészeket, melyeket pont nem szeretnénk. Vagy a nagyobb mell kosár méretnél milyen megkötésekkel kell szembenéznie az arának, vagy egy alacsonyabb menyasszonynak milyen lehetőségei vannak a menyasszonyi ruha átalakítását illetően.

menyasszonyi ruha katalógus az Igen SzalonbanTermészetesen őszinteségünkkel nem az a célunk, hogy megbántsuk a menyasszonyt, hiszen mindenki úgy szép, ahogy van. Mindössze azt szeretnénk, ha mindenki igazán jól érezné magát a majdani esküvői ruhájában. Ehhez pedig az kell, hogy a sok-sok esküvői ruhafazon közül mindenki megtalálja az alkatának megfelelőt. Pontosan ezért azoknál a hölgyeknél, akiknél szeretnénk egy-egy testrészt előnyösen elrejteni, vagy a menyasszonyi ruha átalakításának köszönhetően kiemelni, ott arra javaslatot teszünk. A menyasszonyi ruhákról elmondható, hogy ahány fazon és anyag, annyiféle átalakítás lehetséges. Szalonunkban a meglévő ruha méretéhez képest +/- 1 számmal tudjuk alakítani a ruhákat.

Mik azok a paraméterek, amiken semmiképp sem tudunk változtatni?

Alacsonyabb termetű menyasszonyoknak érdemes tisztában lenniük azzal, hogy a ruhák hosszából korlátozottan tudunk csak elvenni. 25-30 cm anyagot sajnos nem tudunk nyomtalanul eltüntetni az esküvői ruha aljából, főleg ha csipke aljú ruháról van szó.  Ugyan ez igaz egy több rétegű, nagy szoknyás tüll menyasszonyi ruhára is. Fontos tudni, hogy ezeknél a fazonoknál alul nem lehet felhajtani az anyagot és sajnos derékban sem lehet túl sokat szűkíteni. Hogy erre mi lehet a megoldás? Meg kell nézni, hogy egy ugyanilyen, ám másik méretű esküvői ruhát szépen rá lehet-e alakítani a menyasszony alkatára. Ha nem, érdemes több, hasonló fazonú esküvői ruhát is felpróbálni.

Azoknál a menyasszonyi ruháknál, ahol a felsőrész hátul fűzős, akár több méretet is lehet növelni vagy szűkíteni a ruhán. Viszont ezeknek a menyasszonyi ruháknak a hátránya, hogy a fűző az átalakítást követően nem tart olyan szorosan.

Tapasztalatból tudjuk, hogy kompromisszumokat lehet kötni, de nem biztos, hogy minden áron ahhoz a menyasszonyi ruha fazonhoz kell ragaszkodni, amit előzetesen elképzeltünk magunknak. Hallgassa meg a szakértők véleményét, mert az igazságnak ára van.

Közeledik az esküvője, de még nem találta meg az álom menyasszony ruhát? Jelentkezzen be szalonunkba!

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás
Rendben