A keringő ruha választás 5 aranyszabálya

A szalagavatóval kapcsolatban rengeteg mindenről kell döntést hozni. Valószínűleg még nem tudod, hogy angol vagy bécsi keringőt fogtok előadni, hogy milyen zenére táncoltok majd, és talán még az se dőlt el ki lesz a táncpartnered. Egy dolog azonban már most biztos: szükséged lesz egy gyönyörű, hófehér keringő ruhára!
Jó ha már szeptemberben elkezdesz gondolkodni, milyen stílusú keringő ruhában szeretnél megjelenni a várva várt bálon. Ha megvannak az elképzeléseid, felkészülten indulhatsz útnak, hogy megtaláld a legszebb szalagavatós ruhát. Érdemes időben nekilátni a keresgélésnek, hogy az esküvői ruha szalonok teljes kínálatából válogathass. Íme néhány jótanács a keringő előtti ruhapróbák megkezdése előtt!

 

1. Abroncsos keringő ruhát válasszLisa Donetti szalagavató ruha

A keringőhöz nem felel meg bármelyik esküvői ruha. A szalagavatón a keringő táncolásakor a lányok abroncsos, alsószoknyás ruhát viselnek. Ettől még akkor sem szabad eltérni, ha más fazonú menyasszonyi ruhák tetszenek. Az egyenes vonalú vagy sellő fazonú darabok maradjanak az esküvődre! A bálon hercegnő sziluettű ruhákban adják elő a keringőt. Ezeknek az abroncsos keringő ruháknak a mozgása mesés látványt nyújt a nézők számára. Emellett a táncosoknak is praktikus, hiszen az abronccsal megemelt szoknyában van elég hely lépkedni, így könnyen megy benne a tánc.

 

2. Uszály nélkül táncolj

Az uszály is egy olyan elem, ami csak a menyasszonyoknál jöhet szóba, a szalagavatós lányoknak szigorúan tilos. Most nem egy templomban fogsz végigvonulni, hanem a táncparketten fogsz keringőzni jó néhány párral együtt. Kevés helyetek lesz a mozgásra, ezért veszélyes lenne uszályos ruhában táncolni, bárki ráléphet.
Ha a szalonban uszályos ruhát is mutatnak neked, és pont egy ilyenbe szeretsz bele, kérdezd meg, hogy fel lehet-e csatolni az uszályt. Ha ez megoldható, akkor nincs akadálya, hogy azt a keringő ruhát béreld ki.

 

szalagavató keringőruha

3. Ragaszkodj a hófehérhez

A keringő ruháknál nem csak a fazon, a szín is sztenderd. Nem ekrü, nem elefántcsontszín, csakis hófehér. Ha valaki más árnyalatú táncruhát vesz fel, látványosan ki fog lógni a fehér ruhák tengeréből, és elrontja az összképet. Az osztálykeringő úgy szép, ha a sok pár egységet alkot, ez nem a különcködés ideje. Ha jól akarod magad érezni a többi pár között, ettől ne térj el!

 

4. Találd meg a tökéletes cipőt

A szalagavató ruha alatt ki-kibukkan a cipő, ezért mindenképpen egy szép, fehér topánkát vegyél fel! Természetesen az is fontos, hogy kényelmesen tudj benne táncolni, ezért a sarok mérete kritikus kérdés. A tűsarkú nem éppen praktikus erre az alkalomra, és a lapos talpú cipő sem az igazi. Az optimális választás tehát egy csinos cipellő kicsi sarokkal, amit kényelmesnek érzel. Ha megtaláltad az igazit, vidd el a ruhapróbára, hogy a keringő ruha hosszát hozzáigazíthassák!
Egy túl nagy vagy egy túl kicsi cipő nagyon megkeserítheti a szalagavató élményét, ebben a kérdésben semmiképp se köss kompromisszumot! Ha béreled a cipőt, győződj meg róla, hogy a mérete és az állapota is kifogástalan! Ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy jobb döntés saját cipőben táncolni. Akár úgy, hogy megveszel egy új cipőt, amit a későbbiekben is tudsz majd használni.

 

5. Válassz kiegészítőketenzoani keringőruha

Sok ruhaszalon kiegészítőket is kínál a keringő ruhák mellé. Mi a helyzet a kesztyűvel, nyaklánccal, tiarával?
A kiegészítőket illetően az osztály közösen dönti el, hogy kesztyűvel vagy anélkül kell-e táncolni. Azt tanácsoljuk, tervezd meg, milyen kiegészítőket szeretnél viselni, és olyan ruhaszalont keress, ahol ebben is tudnak segíteni. Ha már kiválasztottad a keringőruhát, próbáld fel a legszebb kiegészítőkkel is, és válaszd azt, amelyikben a legjobban érzed magad!

 

Készen állsz a keringő ruha kiválasztására? Gyere el szalonunkba, és válogass a legszebb szalagavatós ruhák közül!

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás
Rendben