A tökéletes esküvői ruha története

Küldetésünk, hogy a hozzánk forduló arák mind megtalálják álmaik menyasszonyi ruháját. Hogy segítsünk az újdonsült menyasszonyoknak a cél elérésében, meginterjúvoltunk egyik kedves aránkat, Renátát. A kedves lány – aki azóta már boldog feleség – elmesélte nekünk, hogyan talált rá a menyasszonyi ruhára, mely bármely másiknál különlegesebb számára.

Hogyan kezdtétek az esküvő tervezését?esküvői ruha

Nos, 2013. november-december környékén körvonalazódott bennünk, hogy  2014 nyarán jó lenne megtartani az esküvőt. Mi Kiskunlacházán lakunk, de vannak rokonok Budapestről és Nyíregyháza környékéről is, így az első amit tisztáznunk kellett, a helyszín volt. Körülbelül fél óra gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy a lakóhelyünkön fogjuk megtartani. Ebben nagy szerepet játszott, hogy ott lent van egy nagyon jó étterem, amit nagyon szeretünk. És tudtuk, hogy az esküvő egyik alapja az étel-ital. Ezután jött a második pillér, a zenekar. Ez sem tartott sokkal tovább, elkezdtük valamelyik nap nézegetni a zenekarokat, majd körülbelül egy óra után találtunk egy szimpatikusat. Felhívtuk és egy-két napon belül le is foglaltuk. Végül a zenekar döntötte el az esküvőnk dátumát, ugyanis már csak július 19-én voltak szabadok.

Mikor kezdtél el esküvői ruhákat nézegetni?

Úgy terveztem, hogy nem kezdek esküvői ruhát keresni, amíg nem tűztük ki a nagy nap dátumát. Ezt azért nem sikerült száz százalékosan betartanom, túl izgatott és kíváncsi voltam. Mégiscsak életem egyik nagy napjára készültem. Rengeteget járt a fejemben a menyasszonyi ruhám! Hogyan fogom megtalálni az „Igazit”? Melyik a tökéletes?

Mi volt az első lépésed a tökéletes menyasszonyi ruha meglelése felé?

Őszinte leszek: beírtam a keresőbe, hogy menyasszonyi ruha képek, és úgy emlékszem, hogy a  harmadik kép lehetett az Ankara esküvői ruha az Igen Ruhaszalonból, amibe első látásra beleszerettem. Nagyon minimális elképzelésem volt a ruhát illetően, mint például: hosszú, nem feltétlen uszályos, nem nagyon habos-babos, nem agyondíszített, nem nagyon csipkés, nem tüllös, nem feltétlen hófehér. Egyszerű, de gyönyörű menyasszonyi ruhát kerestem. Innentől fogva, szerintem körülbelül százat megnéztem az interneten, de még a közelében sem jártak az Ankara esküvői ruhának.
Miután aláírtuk a szerződéséket, és bejelentkeztünk az anyakönyvvezetőhöz, tehát fix lett a dátum, fel is hívtam a Ruhaszalont és kértem egy időpontot. Mindez úgy egy hónap leforgása alatt történt.

Hogyan zajlottak a ruhapróbák?

A ruhapróba előtti héten még elmentem  ott helyben, Kiskunlacházán egy esküvői ruhaszalonba, csak hogy legyen viszonyítási alapom. Illetve rendeztek ott egy kiállítást, ahol egy-két esküvői ruha felkeltette a kíváncsiságomat. Nem szerettem volna elhamarkodott döntést hozni.
A barátnőimmel mentem a ruhapróbákra, akik legalább annyira izgultak, mint én. Szívesen jöttek segíteni, és nagyon jó tanácsokkal láttak el. Az egyik legkedvesebb barátnőm, Kata azt mondta, hogy az lesz az ESKÜVŐI RUHA, amiben elsírom magam… El sem tudtam képzelni, na persze, én egy ruhától sírni, dehogy:)
Aztán eljött  a nap, mikor az Igen Szalonban felpróbáltam az Ankara esküvői ruhát. Bevallom, nagyon izgultam. Felvettem és valami hihetetlen érzés volt! A csajok se nagyon tudtak szóhoz jutni, nagyon jó volt látni az arcukon azt, amit én belül éreztem.

menyasszonyi ruhaMesélj erről az érzésről!

Miután felvettem azt a menyasszonyi ruhát, csak arra tudtam gondolni! Onnantól kezdve teljesen mindegy volt, hogy ki mit mond. Én már megtapasztaltam azt az érzést, amihez fogható nem volt a többi esküvői ruhában. Csak e körül a ruha körül forgott minden gondolatom, és már el is képzeltem hozzá a dekorációt, a virágokat, a frizurámat, mindent. Nem volt bennem semmi kétség. Ennek az oka teljesen megfoghatatlan. Éreztem valami különleges, varázslatos vonzódást az után a menyasszonyi ruha után, amihez egyik sem ér fel.

Más menyasszonyi ruhát már nem is próbáltál fel?

Még felvettem egy-két ruhát, de felesleges volt. A tükörkép meggyőzött, meg persze a csajok, és Ti is. Az egyik barátnőm azt mondta, hogy a párom el fog ájulni (őt ismerve ez lehetetlen), szóval ez elég nagy bók volt. Végül nem ájult el, de a tekintete elárulta! Sosem fogom elfelejteni, ahogyan rám nézett. A próba után sírva hívtam fel anyukámat… Katának igaza lett..

Tehát sikerült megtalálnod a tökéletes ESKÜVŐI RUHÁT.

Igen, már csak a ruhaigazítás volt hátra. Aztán eljött a főpróba! Emlékszem, a lányok próbáltak nekem tanácsokat adni és segíteni, de az igazat megvallva nem nagyon tudtam rájuk figyelni, teljesen elvarázsolt az, amit láttam. Amikor pedig az egyik barátnőm megkért, hogy képzeljem el, ahogyan a párom meglát, eltört a mécses egy kicsit.
Egyedül az ár miatt gondolkodtam egy hajszálnyit. Több volt mint amennyit szántunk volna rá, de mikor a ruhapróbát követően hazamentem, és elmeséltem a páromnak az ott történteket, látva rajtam a boldogságom, ő azt felelte: ha az az ESKÜVŐI RUHA, akkor nincs mit tenni.. Egyszer lesz ilyen nap az életünkben. Azt hiszem, ez sok mindent elárul.

Most visszanézve van, amit másként csinálnál?

Ha most újra kellene döntenem, ugyanezt a ruhát választanám. Nagyon jól éreztem magam benne, és a násznép is nagyon dicsérte.

Ahogy most rágondolok, szinte újra átélem az egészet, könnybe is lábadt a szemem. Jó érzés visszagondolni rá: a próbákra, a szervezésre, az esküvőnk napjára, az aznap történtekre. Úgy volt minden jó, ahogyan történt, és amit reméltünk. Sőt, még talán annál is több…

Sok boldogságot kívánunk Neked és a párodnak!

menyasszonyi ruhákesküvői ruha kölcsönzésesküvői ruha kölcsönzésesküvői ruhaszalon

A fotókat készítette: Eff Balázs és Polgár Norbert

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Ha Ön is megszeretné találni az “Igazit”, jelentkezzen be szalonunkba!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás
Rendben