Apró részletek, óriási különbség

A tökéletes esküvő minden menyasszony álma: a nap, amely során a csodás időjárás, a jól sikerült smink, a tátva maradt szájakat kiváltó esküvői ruha, a megható szertartás, a párral ünneplő, jófej násznép és a fergetes buli természetesen egyértelmű, s mindezek a nagyszerűen elkapott fotókon köszönnek vissza, melyekre ha évek múlva visszanéz, újra csordultig telik a szíve boldogsággal. A valóság azonban egy fokkal zordabb: sajnos a tökéletes esküvő összetevőinek egyike sem értetődik magától, s ha úgy gondoljuk, hogy mindent megtettünk az ügy érdekében, egy rosszkor jött nyári zápor még mindig keresztül húzhatja a számításainkat. Szerencsére az időjáráson kívül a legtöbb dolog azonban mégis azon múlik, hogy mennyire körültekintően bánunk az egyes részletekkel. Mi az Igen Szalonnál számos esküvőnek lehettünk tanúi, és megannyi egyéni történettel találkoztunk, megannyi menyasszonynak segítettünk a tökéletes esküvői ruha megtalálásában melyekből mi magunk is sokat tanultunk. A tudás birtokában pedig engedje meg, hogy segítsünk! Ezúttal nem csak a menyassonyi ruha kiválasztásban, de olyan méltatlanul mellőzött részletek megosztásával is, melyek mégis hihetetlenül nagy mértékben hozzájárulnak a tökéletes esküvőhöz.

1. Az esküvőszervező személye

Hazánkban talán csak manapság kezd szélesebb körben is elfogadottá válni, hogy az ifjú pár egy idegen személyre bízza életük eseményének megszervezését. Pedig a saját csapdájába esik az, aki egymaga próbálja meg végigkoordinálni esküvőjének minden egyes részletét. A dolog legnagyobb hátulütője, hogy a menyasszony a saját pillanatairól marad le, miközben amiatt aggódik, hogy a következő lépés rendben legyen. Azt tanácsoljuk, hogy mindenképpen ossza a rendező szerepét valaki másra, ami természetesen nem egyenlő azzal, hogy onnantól ne az övé lenne a döntés joga. Az sem alapkövetelmény, hogy hivatalos esküvőszervezőt bízzon meg, lehet az egy Önhöz közel álló személy is. Az egyetlen kritérium, hogy kölcsönösen és rendíthetetlenül bízzanak meg egymásban, és az sem árt, ha a szervezésben besegítő ismerős nem az az asztalról könnyedén lesöpörhető típusú személyiség.

2. A fotós kiválasztása

Sok pártól halljuk, hogy ha valamin nem spórolnak, az biztosan a fotós. Kétségtelenül a legnagyobb érv emellett, hogy a nagy napból végül csak a fényképek maradnak – melyek, ha bénácskák, mesterkéltek vagy amatőrök, valljuk be, a legszebb élményeket is meg tudják kicsit keseríteni.  Kedves menyasszonyok, bátran keresgéljenek a fotósok között, míg meg nem találják a számukra tökéleteset, ugyanúgy, ahogy a menyasszonyi ruha tekintetében sem szabad kompromisszumot kötni! Ebben a helyzetben különösen nem mindegy, hogy megvan-e az azonos hullámhossz, és a fotós kellőképpen ráérez-e a pár stílusára és igényeire. Érdemes rászánni az időt, és akár többször is találkozni, megfogalmazni az elképzeléseket. Szerencsére az interneten ma már pillanatok alatt előszűrhetjük a lehetőségeket, és inspirálódhatunk számos stílus közül. Azt se feledjék, hogy a jegyesfotózás tulajdonképpen az együttműködés főpróbája az esküvő előtt: ha valami nagyon nem stimmel, ezen a ponton még van lehetőség jelezni.

3. Koszorúslányok

Az Igen Szalonban nem csak menyasszonyok álmait valósítjuk meg, hanem számos alkalommal fordulnak meg nálunk koszorúslányok is.  Gyakori jelenség, hogy a lányok eleve kétségekkel telve jönnek ruhát választani, mert a menyasszony nem hajlandó kompromisszumot kötni a saját elképzelései és a lányok által preferált szín/fazon/stílus között. Pedig az ilyen típusú nézeteltérések az esküvő előtt tipikusan a felesleges feszültségek táborába tartoznak. Ha egy menyasszony koszorúslányt választ az esküvőjére, joggal feltételezhetjük, hogy közel áll hozzá az adott személy, és megbízik a választásában. Finom határokat természetesen ki lehet, sőt ki is kell jelölni, de ne akarja mindenáron befolyásolni a koszorúslányokat, hogy milyen ruhát viseljenek! Nem egy barátság ment már tönkre az esküvő előtti ara para okán.

koszoruslany ruha - Badgley Mischkakoszoruslany ruha - Badgley Mischka

4. A leánybúcsú

Nem kérdés, hogy leánybúcsút tartani kell. Hogy ez milyen stílusban és mennyire merész határok között ölt testet, azt már minden menyasszony maga döntheti el. Ami viszont biztosan megbosszulja magát, az az, ha a lánybúcsú az esküvőhöz túlságosan közeli időpontban történik. Szabály ugyan még nem íródott rá, de érdemes a leánybúcsút legalább egy hétvégével, de szerencsés esetben még annál is hamarabb tartani az esküvő időpontjához képest. Így biztosan lesz idő regenerálódni a szem alatti kialvatlan karikákból és másnapos fejfájásból. Arról nem is beszélve, hogy az esküvő előtti utolsó napok eleve sűrűek és tennivalókkal teliek: a leánybúcsú pedig nem arra született, hogy egy kihúzandó tétellé váljon a muszáj-még-ezt-is típusú teendők listájáról.

5. A menyasszonyi ruha

Evidensnek tűnik, mégsem hagyhatjuk ki. A tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása az egyik legnagyobb kihívás a legtöbb menyasszony számára. Abban pedig, hogy egy menyasszony ráleljen álmai esküvői ruhájára, vitathatatlanul nagy szerepe van a szalonban dolgozók szakértelmének, és az évek során észrevétlenül összegyűjtött rutinnak, amellyel az első pillanatban tudják, hogy mi fog jól állni az arának. Az Igen Szalonban is számos alkalommal találkozunk határozott elképzelésekkel a menyasszonyok részéről, de ritka az, amikor az elképzelt ruha a gyakorlatban is a tökéletes ruha. Mi azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be időpontra, szánja rá az időt, és próbáljon fel minél többet gyönyörű esküvői ruha kollekciónkból. Amikor a tökéletes menyasszonyi ruha kerül Önre, és a háttérben egyszerre kacsintanak össze szalonunk munkatársai is a tükörben mosolygó arccal, akkor tudni fogja, hogy megtalálta az igazit!

Enzoani menyasszonyi ruha

Ön is esküvőre készül? Jelentkezzen be szalonunkba!

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás
Rendben