Az esküvői ruhát fenyegető veszélyek

Az esküvői ruha szalonok minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a menyasszonyokon tökéletesen álljon álmaik ruhája a nagy napon.  Az esküvő előtt számtalan ruhapróbára, igazításra és alapos tisztításra kerül sor, hogy az esküvői ruha makulátlan legyen a menyegzőn. Egy igényes ruhaszalon esetében garantált, hogy egy menyasszonyi ruhát csakis tisztán, tökéletes állapotban adnak ki az arának. Arról azonban már a menyasszonynak kell gondoskodnia, hogy az esküvői ruhája ne csak az oltár előtt legyen gyönyörű és foltoktól mentes, hanem az este folyamán is büszkén viselhesse. Ha óvatosan bánik esküvői ruhájával, nem kell majd a foltok miatt szégyenkeznie, és a szalonba is olyan állapotban fog visszakerülni a menyasszonyi ruha, ahogy az elvárható.

 

A menyasszonyi ruhára leselkedő veszélyek közt az első helyen az ételek és italok állnak. Egy lakodalmon vörös borrengeteg enni- és innivaló van jelen, melyek csúnya foltot hagyhatnak a szépséges esküvői ruhán. Ezért az arának nagyon óvatosnak kell lennie, nehogy rácsöppenjen a szaft, a vörösbor, a kávé, az Unicum… és még sorolhatnánk.
Mivel a menyasszonyi ruhák különleges, érzékeny anyagokból készülnek, nem csak a sötét színű ételektől és italoktól kell óvakodni. Gyakori, hogy a fehér anyagon nyomot hagynak a buborékok, mikor a gyerekek buborékfújóval játszanak.

A dohányosoktól és a gyertyalángtól is ajánlott távolságot tartania a menyasszonynak, hiszen ha kiég a ruha, azt már lehetetlen helyrehozni. A divatos gyertyafény más szempontból is veszélyes. Az esküvői ruhára cseppenő viasz kivehetetlen zsírfoltot hagy.

A kényes anyagok különleges tisztítást igényelnek, amit tisztítókban végeznek, szakszerűen, az ehhez szükséges gépekkel. Magánakciókba kezdeni szigorúan tilos, hiszen könnyű véletlenül helyrehozhatatlan kárt okozni.

Sokaknak eszébe sem jut lepedőt vinni a ceremóniára, pedig fontos eszköz egy lakodalmon. Számos szituációban segít megóvni a menyasszonyi ruhát. Például érdemes lepedőt használni a fotózásnál. Ha ráeresztik a leengedett uszályt, az megvédi a koszos padlótól, vagy az eltávolíthatatlan fűfoltoktól és virágportól. Ha az ara leül egy padra, a lepedő szintén jó szolgálatot tesz. Ugyanez igaz a kocsiba való be- és kiszállásra. Ügyelni kell rá, hogy az esküvői ruha ne érjen az autóhoz, a lepedő megvédi a makacs olajfoltoktól.

  

Ezekre a veszélyforrásokra nem csak azért kell odafigyelni, hogy a nagy napon egy káprázatos esküvői ruha helyett, ne egy koszos, megviselt ruhában kelljen mutatkoznia az arának a vendégek előtt. Nem szabad megfeledkezni róla, hogy a menyasszonyi ruha a szalon tulajdona. A menyasszony csak kölcsönbe kapja meg, és kötelessége úgy visszavinnie a ruhát, hogy még másoknak is kiadható legyen. Ha ez nem teljesül, az ara nem kapja vissza a kauciót, mert a szalon ebből az összegből fedezi a javítást, anyagcserét. Amennyiben a ruhaszalon olyan állapotban kapja vissza a bérelt esküvői ruhát, amin a tisztítás már nem segít, a felelősség a bérlőt terheli, és kötelezhető a menyasszonyi ruha teljes árának megfizetésére. Ebben az esetben az összeg kifizetését követően meg lehet tartani a megtépázott esküvői ruhát.

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Most már készen áll az esküvői ruha bérlésre? Jelentkezzen be hozzánk!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás