Egy esküvői ruha tervező élete

A KC Linnel töltött héten az Enzoani csapata betekintést nyert a tervezési folyamatba, és a tervezőt is jobban megismerhették. A 2016-os kollekciók megvitatása mellett sokat beszélgettek KC inspirációjáról, érdeklődési köreiről és hobbijairól is.

Milyen háttérrel indultál a szakmában? Hogy néz ki a műtermed?esküvői ruha

KC: A műtermem nagyon rendetlen! (nevet) Szeretek egyedül, csendben dolgozni. Szeretek zenét hallgatni, mikor utazom, de nem mindig. Sokszor jobb a csend, olyankor szokott megjönni az ihlet.
Nem igazán járok szórakozóhelyekre. Vannak tervezők, akik gyakran járnak el, de én inkább otthonülő típus vagyok. Szeretek olvasni – mindent, még az üzleti újságokat is! A végzettségem is üzleti, Taipeiben marketingből diplomáztam. De én a tervezést választottam. Úgyhogy amint lediplomáztam, Londonba utaztam, hogy divatot tanuljak. Mindent Londonban tanultam meg. De az üzleti végzettség is segített, hiszen ez a szakma nem csak a tervezésről szól. Egy esküvői ruha nem csak egy esküvői ruha, nem csak egy dizájn. Meg kell találni az egyensúlyt a tervezés és az értékesítés között. Ez nem csak a pénzről szól, de egy művész, aki nem tudja eladni a műveit, ki által lesz elismerve saját magán kívül? Tehát az üzleti háttér sokat segített abban, hogy a valóság talaján maradjak.

Miből merítessz ihletet?esküvői ruha inspiráció

KC: A zenéből! Az igazat megvallva, szeretem a furcsa zenéket. (nevet) Nagy hatással van rám. Minden évszakban más a hangulatom, úgyhogy más-más zenét hallgatok. Van hogy az emberek ijesztőnek találják, amit hallgatok! De ilyen a hangulatom, és ez inspirál. Ebben a szezonban a Fashion Event főcímdala pont passzol ahhoz, amiket éppen hallgatok. A divatbemutató zenéje nagyon közel áll az aktuális érzéseimhez. Nem akartam ijesztő zenét választani, de túl cukit se – csak valami mást, különbözőt. A stílus hasonlít az Art Nouveaura, Art Decora, de 2-3 éve, mikor a Nagy Gatsby volt a téma, már volt Art Nouveau. Az idei téma jobban hasonlít egy mesebeli kertre. Fantasztikus és bohókás, ami nagyon tetszik. Az Art Deco felől egy bohém és természetes stílus felé mozdultunk. Az egész egy labirintust juttat eszembe – mint a régi francia kertek magas sövényű labirintusai – aztán az útvesztőben hirtelen felbukkan egy csodás teremtés! Organikus, mesebeli, mitologikus. Sötétebb és nem olyan édes, de nem is félelmetes!

Milyenek lesznek a 2016-os kollekciók?

KC: Az előző szezon kicsit átlagosabb volt, most szeretnék valami sokkal ránk jellemzőbbet alkotni, mint néhány évvel ezelőtt tettem. Az új kollekciók sokkal drámaibbak lesznek. A szoknyák pedig egyszerűen lélegzet elállítóak.

Mi érdekel az esküvői ruha tervezésen kívül?menyasszonyi ruhák

KC: A finom ételek! Szeretem a kalandot, úgyhogy bárhol vagyok, megkóstolom a helyi ízeket. Nem szeretem mikor valaki kínai étterembe visz, azt úgyis eszem otthon, Taiwanban. Mikor utazom, új dolgokat kell kipróbálnom! Mikor otthon vagyok, szinte minden nap főzök. A főzés számomra egyfajta meditáció. Nem eszem sokat, mégis rengeteg időt töltök a konyhában. Ha pedig étteremben eszem, otthon megpróbálom elkészíteni a fogásokat anélkül, hogy rákeresnék a receptre. Karácsonykor a párommal Londonban voltunk és a karácsonyi vásáron mennyei street foodot ettünk! Hamburgert vettem, de volt benne valami ismeretlen íz. A barátom azt mondta, chutney, de nekem fogalmam sem volt róla, az micsoda. Mikor megkérdeztem tőle, csak annyit mondott, a chutney, az chutney! Én csak annyit tudtam, hogy ez egy szósz, amit otthon is el akarok készíteni. Úgyhogy azt mondtam neki: “Később megvesszük a hozzávalókat, és ma este megfőzzük.” Mire ezt válaszolta: “Jó, de nem akarod előtte megkeresni a receptjét?” “Nem, menni fog anélkül is, hagy próbáljam meg!” Úgyhogy három óra főzőcske után megkóstolta, és csak annyit mondott: “Igen…ez chutney! Biztos, hogy nem kerested meg a receptet?” Nem, emlékezetből főztem meg! Később rákerestem, és a recept nagyon hasonló volt ahhoz, amit főztem! Szóval számomra a főzés kikapcsolódás, mert közben semmi másra nem gondolok. Ezért ha stresszes vagyok, vagy kifogytam az ötletekből, irány a piac, hogy megvegyem a hozzávalókat a főzéshez!

Tényleg nagyon fontos része az életednek!

KC: Az a vicces, hogy egyszerű ételeket szoktam enni, főzni viszont bonyolult dolgokat szeretek. Úgyhogy át kell hívnom a barátaimat, hogy megegyék! Magamnak inkább valami egyszerűt csinálok, és nem eszem sokat. Szeretem a müzlit, a zöldségeket, gyümölcsöket. Legszívesebben minden nap ezt enném! De az orvosom szerint a kiegyensúlyozott étrendnek a hús is része, ezért általában az is eszem hetente egyszer. A vietnámi kaját is szeretem. Néha elmegyünk Mary-vel, az Enzoani vezérigazgatójával egy vietnámi éttrembe, ott aztán bármit megeszek! Nekem bármi jó, csak kínaiba ne menjünk! Japán, olasz, tényleg bármi. De a legjobb mégis az, ha kapok egy almát és egy banánt! Ez minden, amire szükségem van. Nem vagyok válogatós. Az irodában is azt eszem, amit otthonról hoztam. Reggelizni otthon szoktam. Kevert magvakat főzök, amit gyümölccsel és szójatejjel fogyasztok. Nem annyira szeretek étterembe menni. Kényelmes, de én szívesebben főzök, mert azt imádom! Azért a barátaimmal néha beülünk valahová, azt is kedvelem.

Hogyan jellemeznéd magad mint tervező?menyasszonyi ruha tervezés

KC: Igazából nem szeretem azt mondani, hogy tervező vagyok. Inkább azt, hogy a divatiparban dolgozom. (mosolyog) Alkotok valamit, de nem hiszem, hogy tervező lennék. Nem vagyok művész – a művészek nagyon eredetiek. Az én terveim nem a legeredetibbek. Én veszek néhány kész elemet, és ahhoz teszem az ötleteimet, valami csavart. Azt próbálom eltalálni, hogyan alkossak valamit, ami más, mégis piacképes. Ez nem másolás – egy menyasszonyi ruha, az menyasszonyi ruha. Különlegessé kell tenni őket úgy, hogy hordhatóak maradjanak. Az én esküvői ruháim nem múzeumba fognak kerülni, hanem egy lányra! Ha egy színháznak terveznék jelmezeket, más lenne a helyzet, ez viszont a valóság. Itt egy nő nagy napjáról van szó, és az a legfontosabb, hogy ő boldog és gyönyörű legyen! Ez nem rólam szól. Az a lényeg, hogy olyat alkossak, ami boldoggá tesz egy lányt élete legkülönlegesebb napján. Ez az én filozófiám tervezőként.

Forrás: enzoani.com

Felpróbálná a híres tervező Enzoani menyasszonyi ruháit? Jöjjön el hozzánk!

 

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás
Rendben