Egy évszázad menyasszonyi ruhái

Többezer megosztást kapott egy érdekes videó az elmúlt napokban, melyben egy fiatal lány gyors egymásutánban magára ölti az elmúlt száz év legmeghatározóbb esküvői ruháit. Kreatív és látványos ez a film, pedig maga a kivitelezés igen egyszerű: a modell egy fehérneműben áll, majd jönnek az öltöztetők és folyamatosan cserélik rajta a különböző korszakok menyasszonyi ruháit.

Házasodni már 100 éve is divat volt, többnyire a menyasszonyok is ugyanolyanok voltak mindig, viszont az esküvői ruha trendek jócskán változtak évről-évre. A divat világában megfigyelhető egyfajta ciklikusság, hiszen vannak folyamatosan visszatérő trendek. A csipkéről például megállapíthatjuk, hogy most, a 2010-es évek közepén újra virágkorát éli. Egy pohár forró csoki kíséretében időutazásra invitáljuk most olvasónkat. Tartson velünk, és nézzük meg, milyen menyasszonyi ruha trendek voltak jellemzőek az adott évtizedekre!

1915-ben, az első világháború idején egyszer vonalvezetésű, többnyire törtfehér színű esküvői ruhát öltöttek magukra a menyasszonyok. Ha jól megnézzük ezt a képet, akkor láthatjuk, hogy valójában volt egy selyem alsóruha, amire rátettek egy csipkeréteget. Fazonban semmi feltünősködés, maximum egy-egy kisebb masni vagy kövecske, és persze az elmaradhatatlan csodaszép tüllfátyol. Az esküvői csokor viszont annál grandiózusabb, szinte teljesen eltereli a figyelmet a menyasszonyról.

az 1915-os menyasszonyi ruha trend

Nekünk a 20-as évekről a fantasztikus Great Gatsby korszak jut eszünkbe hosszú gyöngysoraival és tolldíszeivel. A menyasszonyi ruhák tekintetében a szoknya merészebb, már nem ér teljesen a földig, és engedi láttatni a menyasszony lábát. A leheletnyi könnyű selyemanyagon néhol pici virágdíszeket fedezünk fel. Az esküvői ruha felső része már annál hangsúlyosabb, a menyasszony arcára összpontosul. Az egyszerű tüllfátyolt akkoriban érdekes turbánszerű megoldással rögzítették a menyasszony fejére, amelyet elegáns gyöngyökkel díszítettek.

az 1925-os ev eskuvoi ruha trendje

Divatba jött az 1930-as években a csipke, és meghatározó elemévé vált a menyasszonyi ruháknak. A vintage stílus rányomta a bélyegét ezekre az évekre, hiszen a képen is láthatjuk, hogy a hosszú, földig érő esküvői ruha gyakorlatilag egy egyszerű, testhezálló selyem alsórészből és egy csipkeköpenyből áll. Ennek a menyasszonyi ruhának már minimális uszálya is van, kiegészítőként a gyöngytiara dominál. Ez a fotó akár 2015-ben is készülhetett volna, nemde?

Az 1930-as evek menyasszonyi ruha trendje

Lenyűgöző, királynős hatású az 1945-ös menyasszonyi ruha divat. A korábbi évtizedekhez képest a fazon teljes evolúción megy keresztül, és már szempont a karcsúsítás is. A vállat takaró, teljesen hosszúujjú menyasszonyi ruha középen deréknél fűzőszeren össze van húzva, néhol az anyagban bársonyt használnak. A menyasszonyi csokor és a frizura egyre kisebb viszont. A mi szívünkhöz nagyon közel áll ez a korszak. És Önnek hogy tetszik?

a 40-es evek eskuvoi ruha trendjei

Az 1950-es évek drasztikus váltást hoznak a menyasszonyi ruha trendekben. A szoknya újra egy kicsit rövidebb, alá diszkrét merevítő kerül, hogy alul szétálljon. Deréknál karcsúsított a fazon, felül pedig csónaknyakkal enged nagyobb betekintést a menyasszonyból. Ezen az esküvői ruhán a nagymintájú csipke dominál, hátul pedig egy óriási masni teszi még különlegesebbé. Ön bevállalná ma ezt a csodaszép esküvői ruhát?

az 1950-es evek menyasszonyi ruha trendje

Éljenek a bohókás 60-as évek! Végre megjelenik az erre a korszakra jellemző játékosság a menyasszonyi ruhákon is. Ha már nők is mehetnek az űrbe, ideje, hogy a öltözködésben is merészebbek lehessenek. A menyasszonyi ruha szoknyájának érdekes harang formája van, hátul érdekes fodrokkal. Az anyaghasználatban megfigyelhetőek a mai motívumok, itt-ott pici díszkövekkel bevarrva. A kétoldalt leomló fátylat egy hatalmas fehér masni fogja össze a menyasszony feje búbján.

menyasszonyi ruha a 60-as evekbol

Lázadás, hippikorszak, 1970-es évek. Aki akkoriban egyátalán férjhez akart menni, az a korszak trendjeihez teljes mértékben alkalmazkodó menyasszonyi ruhában tette. A hálóruhaszerű esküvői ruhán hosszában felfedezhető egy-két horgolt minta, a kar felső része buggyos. A szabadság jegyében fátyolra nincs szükség, a menyasszonyi bouquet egy mezei virágcsokorra emlékeztet.

a 70-es evek eskuvoi ruhaja

A 80-as évekről talán mindenkinek ugyanaz a kép ugrik be elsőre. A képen látható menyasszonyi ruháról nekünk Madonna jut eszünkbe, ahogy a Like a Virgin videóban egy hasonló szerelésben váltja meg a világot. De Diana hercegnő is pont ilyen esküvői ruhában mondta ki a boldogító igent Károlynak. Habos-babos felsőrész, többrétegű szoknya, túlzó smink és haj, ezek voltak a 80-as évek.

menyasszonyi ruha a 80-as evekbol

A 90-es évek és az ezredforduló menyasszonyi ruha trendjei nem sokban térnek el egymástól. Ezekre az évtizedekre letisztulnak a formák, és többnyire fényes selyemanyagból készülnek az esküvői ruhák. A kor arája vagy az alakot kiemelő szűk, vagy hatalmas királylányos menyasszonyi ruhában tündököl. Egyre hangsúlyosabb viszont az esküvői cipő, ami akár a menyasszonyi ruha legmeghatározóbb kiegészítőjévé is válhat.

eskuvoi ruha evolucio

És elérkeztünk 2015-höz, napjainkhoz, melyről már több tucat bejegyzésünk született. A korszak abszolút favoritja a csipke és a csipke na és a csipke minden mennyiségben. Fazon tekintetében a szűk, testhez álló menyasszonyi ruha dominál. Természetesen az Igen Szalonban nem csak ezeket a klasszikus darabokat találja meg. Leendő menyasszonyaink széles kínálatból választhatnk, miközben profi kollégáink tanácsaikkal segítik őket.

Már csak egy kérdés maradt: vajon 20-30 év múlva mit gondolunk majd a mai menyasszonyi ruha trendekről?

Forrás: mode.com

Jövőre megy férjhez? Jöjjön el szalonunkba és találja meg álmai esküvői ruháját!

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás
Rendben