Esküvői ruha – válasszon tudatosan!

Az esküvői ruha és az esküvői öltöny kiválasztása nem egyszerű feladat. A végső döntés előtt számtalan szempontot kell figyelembe venni. Természetesen nagyon fontos a menyasszony és a vőlegény elképzelése, vagy az árkategória, azonban arra is figyelni kell, hogy milyen stílusú esküvőt terveznek.

Az esküvő helyszíne például rendkívül meghatározó. Egy elegáns étteremben, esetleg egy patinás kastélyban vagy vízparton tartják a menyegzőt? A különböző helyszínekhez különböző stílusok passzolnak.

Egy kastélyi környezethez akarva, akaratlanul is egy nagy szoknyás menyasszonyi ruha képzelhető el. Ez nem csak azért van így, mert a hercegnős mesékben már kislány korunkban is ezt láttuk, hanem azért is, mert a monumentális helyszín stílusában vonzza a nagyobb esküvői ruhát. Amennyiben kastélyban tervezik megtartani az esküvőjüket, mindenképpen valamilyen romantikus, esetleg csipkével gazdagon díszített menyasszonyi ruhát ajánlunk Önnek.

Mit viseljen a vőlegény? Nem is kérdés, hogy olyan öltözetet kell választania, mely a helyszín mellett az Ön esküvői ruhájához is passzol majd. Tökéletes lehet a harmónia öltözékük között, ha olyan ceremónia öltönyt választ, mely zakójának mintája passzol az Ön esküvői ruhájának csipke díszítéséhez. Arra is figyelni kell, hogy az esküvői öltöny, a menyasszonyi ruha mellett a helyszínhez is illeszkedjen! Egy kastély esetében tökéletes választás egy nagyon elegáns, 5 részes esküvői öltöny.

Esküvő kastélyban | Kastélyhoz illő menyasszonyi ruhaEsküvői ruha, menyasszonyi ruhaVőlegény ruha, esküvői öltöny

 

Romantikus, vízparti esküvőt terveznek? Nem is kérdés, hogy egy ilyen helyszínhez nem illik a nagy szoknyás menyasszonyi ruha. Miért? A nagy szoknyás esküvői ruha méreténél fogva azt a benyomást kelti, hogy nehezebb benne mozogni, és maga a ruha is egy “súlyosabb” darab. Ezzel szemben a vízparti helyszín a természet könnyedségét, lágyságát hordozza magában. A két különböző stílus összeférhetetlen. Ezért, ha vízparti esküvőt terveznek, válasszon kecsesebb, sellő fazonú vagy lágy esésű, egyenes vonalú esküvői ruhát!

A vőlegény részére is olyan esküvői viseletet kell találniuk, mely egyértelműen passzol a környezethez. Egy fekete szmokingos vőlegény stílusában nem feltétlenül illene egy tengerparti esküvői helyszínhez. Helyette inkább keressenek feketétől eltérő színű, akár szürke vagy világosabb színű esküvői öltönyt, mely kellően elegáns, mégis, színéből és fiatalos fazonjából adódóan lazább hatást kelt.

esküvői ruha, menyasszonyi ruha vőlegény öltöny, esküvői öltöny

Délutáni ceremónia mellett döntöttek? Csak a szűk családi körrel ünnepelnek? A szűk körben vagy az est leszállta után befejeződő esküvők is más és más stílust követelnek meg.

esküvői ruha délutáni esküvőhözesküvő szűk családi körbenesküvő a szabadban

 

Egy szűk baráti vagy családi körben tartandó esküvőhöz egy könnyű, lány esésű ruha illik leginkább. Egy ilyen esküvői ruhát is feltűnővé lehet tenni, amennyiben csillogó kiegészítőket visel hozzá. Lehet ez például a derekát szépen kiemelő csillogó öv, vagy egy hosszú, köve fülbevaló, mely optikailag megnyújtja és hangsúlyozza a nyakat. Ha az esküvői ruha egyszerűbb, a vőlegény öltöny kiválasztásakor is érdemes erre törekedni. Válasszanak például olyan öltönyt, melyet a vőlegény az esküvő után is használhat majd! Ilyen például a nem fényes anyagból készült, minta nélküli vőlegény öltöny.

esküvői ruha menyasszonyi ruhaesküvői öltöny, vőlegény öltöny

Elegánsabb megjelenés egy délutáni esküvői partyra? Természetesen nem kell mindennek az egyszerűségről szólnia, ha délutáni esküvőt szerveznek. A menyasszony bátran választhat magának díszesebb, akár csupa csipke esküvői ruhát. Egy dologra kell csak figyelni, ez pedig a fazon! A délutáni esküvőkön kerülendő a királylány fazonú, vagy a nagy szoknyás, A vonalú menyasszonyi ruha viselése. A vőlegény ruhájának kiválasztásakor szintén törekedjünk az egyszerűbb megoldásokra. Kerüljük a szmoking, vagy frakk hivatalos viseleteket, és a túlzottan mintás esküvői öltönyöket. Ha a hagyományos ceremónia öltönynél mégis elegánsabb öltözékre vágyna a vőlegény, válasszon szmoking fazonú esküvői öltönyt!

esküvői ruha, menyasszonyi ruhaesküvői öltöny, vőlegény ruha

 

Esküvői ruha és esküvői öltöny választás előtt állnak? Jelentkezzenek be hozzánk, segítünk!

 

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás
Rendben