Hány réteg alkot egy nagy szoknyás esküvői ruhát?

Azt, hogy hogy néz ki egy esküvői ruha, elsősorban a szabás határozza meg. A minőség viszont a kivitelezésen is múlik. Egyáltalán nem mindegy, milyen anyagból mennyit használnak fel egy-egy menyasszonyi ruha megvarrásakor. A legalsó rétegtől a felső borításig mindennek fontos szerepe van.

menyasszonyi ruhaAz A-vonalú és hercegnő fazonú szoknyák viselését abroncs könnyíti meg. Ez egy fémkarikákból álló lépéssegítő, mely eltartja az esküvői ruhát a lábtól, hogy az ne akadályozza az arát a mozgásban. A karikákat bujtatóba fűzik, és több szintű fodrozott anyaggal fedik. Így az abroncs véletlenül sem türemkedhet ki, és nem törheti meg a szoknya vonalát.

A következő réteg a menyasszonyi ruha bélése. Ez mindig egy selymes anyag, ami az ara bőréhez ér. Ez a kellemes tapintású anyag védi a menyasszony bőrét a következő durvább anyagoktól nehogy kidörzsöljék.

A bélést a tartó tüllök rétege követi, melyek közvetlenül a bélésre vagy egy új hordozó anyagra vannak rávarrva. Az itt használt tüllök durva, vastag kötésűek, nem olyanok, mint az esküvői ruha külsején használt anyagok. Céljuk, hogy tartást adjanak a menyasszonyi ruhénak, ezért egy magas minőségű modellhez több, hajtásokkal megrakott réteget kell felhasználni.

Az esküvői ruha tartásáért tehát az abroncs és 3-4 réteg anyag felel. Ezeknek a rétegeknek könnyen eligazíthatónak és rendezettnek kell lenniük, ezért minden egyes réteg bővül egy kicsit az előzőhöz képest.

esküvői ruha

Most pedig következhet a látvány! Ezt általában egy taft, szatén vagy zsorzsett anyag alapozza meg, mely arra szolgál, hogy egységes színt adjon az esküvői ruhának. Ez a réteg akadályozza meg, hogy átlátsszanak a tartó tüll rakásai. Így az egyenetlen szín helyett, sík, egyszínű anyag látványát kapjuk.

Ezt követi a díszítés, ami akár 4-5 réteg vékony tüllből is állhat. Ezek a rétegek már ugyanarra a szabásra készülnek, nem bővülnek, így könnyed és letisztult lesz a menyasszonyi ruha.

Ha tehát egy nagy szoknyás esküvői ruhára vágyik, ne érje be egy abronccsal és két réteg anyaggal! Mint láthatja, minden rétegnek megvan a maga funkciója. Ha valamelyik kimarad, szinte biztos, hogy a szoknyát megtörik az abroncs karikái, és nagyon átlátszó lesz a menyasszonyi ruha.

Ha kifogástalan minőségű esküvői ruhában szeretne oltár elé állni, keresse fel szalonunkat!

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás
Rendben