Így választ egy férfi esküvői öltönyt

A Como tó partján fekvő varázslatos Lecco-ban a hegyek között lenyugvóban van a nap, de van egy hely, ahol még ezekben az esti órákban is szorgosan dolgoznak. Nem csoda, hiszen beindult az esküvői szezon Olaszországban is, az úgynevezett „tailor-made” (személyre szabott) öltönyszalonok pedig az elegancia hazájában különösen kedveltek.

A családi vállalkozásban mindenki talál magának feladatot, a tulajdonosok közül mindenki jelen van a „terepen” és személyesen vesz méretet az ügyfelektől, ha éppen arra van szükség. Kihasználtuk az alkalmat, és a rangidős családfőt kérdeztük ki arról, vajon mi alapján szoktak dönteni a férfiak, ha esküvői öltönyt kell választani. Massimiliano elmondta, hogy meglepő, de a legtöbben a jövendőbeli arával együtt érkeznek, és általában konkrét elképzelésekkel. Még azok is változtathatnak a véleményükön, akiknek van egy előzetes kép a fejükben, hiszen az anyagok másként festenek élőben, illetve sokan nincsenek is tisztában az adott szalon választékával. Konkrét példával szemléltetve: egy sötétszőke hajú vőlegény azt gondolta előtte, hogy neki csakis a szürke öltöny állhat jól, majd a széles anyag és színválasztékot meglátva egy sötétkék mellett döntött.

Sokan vannak, akik az üzleti világban mozognak, vagy hivatalban dolgoznak és a munkahelyükön is öltönyt viselnek. Ezeknél a férfiaknál általában nem opció a bérlés, hanem praktikusan olyan esküvői öltönyt készíttetnek, amelyet később, a nagy nap után is tudnak viselni. Massimiliano szerint ezek a férfiak általában nem választanak fényes vagy mintás anyagot, és olyan esküvői öltönyt csináltatnak, amin a díszgombokat le lehet cserélni hétköznapira.

A beszélgetés közben betér a szalonba egy 30 körüli férfi. Massimiliano kikérdezi arról, hogy mi az elképzelése.  A kérései alapján egy igazi romantikus olasz, az érzelmei által vezérelt vőlegény típus, aki a helyszínen próbál sokat, és dönti el, milyen esküvői viseletet válasszon. Ez a férfitípus általában teret enged a lehetőségeknek, és előnyben részesíti az ünnepélyes kiegészítőket is. Ügyfelünk végül egy 5 részes, fényes anyagú ceremóniaöltönyt választ és boldogan távozik. Hiszen mikor máskor viseljen az ember ünnepélyes öltönyt, ha nem a saját esküvőjén?

Bármelyik típusba is tartozzon az esküvő előtt álló vőlegény, végez előtte kutatómunkát vagy nem, egy közös pont biztosan van, az ünnepélyes mellény szett viselése. Massimiliano elmondja nekünk, hogy az igazi esküvői férfi viselet esszenciája a mellény, hiszen ez az, ami akkor is látszódni fog, ha tánc közben a vőlegény leveszi a zakóját. Az öltöny mellény variációs lehetőségei végtelenek, lehet egyszerűbb, színes, mintás és fényes anyagú is, a lényeg, hogy ünnepélyes megjelenést kölcsönözzön a vőlegénynek.

Elmondhatjuk tehát, hogy férfitípusok ide vagy oda, általában kétféle ügyféllel találkozunk a leggyakrabban: az impulzusvásárlókkal, akik bejönnek a szalonba, gyorsan választanak és elégedetten távoznak. A másik típus pedig, aki jártas az elegáns öltözködésben, megfigyel minden hajtást és varrást, sokat kérdez, és majdnem annyi időt tölt el a szalonban, mint a menyasszony a saját választásával.

Este tíz óra van, kint már lehűl a levegő, elmegy az utolsó ügyfél is a Como-i szalonból. Massimiliano-val egymásra nézünk, és konstatáljuk: mindegy, hogy magyar vagy olasz szalon, a cél közös. Azért dolgozunk, hogy a nagy napra mindenki megtalálja a számára tökéletes esküvői viseletet…

Képek forrása: pinterest.com

Ön melyik vőlegény típusba tartozik? Foglaljon időpontot szalonunkba, hogy megtalálja a tökéletes esküvői öltönyt!

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás
Rendben