Kölcsönzés vs. vásárlás

A külföldiek, főleg a nyugat-európaiak általában teljes értetlenséggel állnak a tény előtt, hogy Magyarországon a tradíciók szerint kölcsönözni szokták a menyasszonyi ruhákat. Ennek egyik legfőbb oka valószínűleg az, hogy a bérlés még mindig kevesebbe kerül, mint kifizetni egy saját esküvői ruhát. Ugyanakkor nem minden a pénz, sok menyasszony úgy vélekedik, hogy egyszer megy az ember férjhez, minek kellene pont a menyasszonyi ruhán spórolni? Ízlések és pofonok, mindenesetre mindkét megoldás mellett fel lehet sorakoztatni számtalan prot és kontrát.

Miért béreljek?

Sokan azért részesítik előnyben az esküvői ruha kölcsönzést, mert azzal teljeskörű szolgáltatást kapnak a szalontól. A bérleti díj sok tényezőtől függ: az esküvői ruha márkájától, attól, hogy budapesti vagy vidéki-e a ruhaszalon, és attól is, hogy régebbi vagy mostani kollekcióból választották-e az adott modellt. Még ezeket a faktorokat figyelembe véve is, elmondhatjuk, hogy a bérleti díj a vételi díj 2/3-ába, de van, hogy csak felébe kerül. A negatív oldala a menyasszonyi ruha kölcsönzésnek pedig az, hogy csak nagyon keveset lehet alakítani rajtuk, legfőképpen csak szűkíteni. A leggyakoribb problémát az szokta jelenteni alacsonyabb menyasszonyok esetén, hogy a ruha aljából is csak mértékkel lehet állítani. Ha valaki bérli a menyasszonyi ruhát, akkor nagyon kell vigyáznia rá a nagy napon, hiszen szakadások és foltok nélkül, jó állapotban kell visszaszolgáltatni a szalonnak. És persze vannak olyan menyasszonyok, akiket zavar az a tudat, hogy előttük már 1-2 alkalommal viselte valaki az adott esküvői ruhát.

Kenneth Winston menyasszonyi ruha, kölcsönzés vagy vásárlásra egyaránt.Modeca menyasszonyi ruha

Miért vásároljak?

A saját menyasszonyi ruha vásárlásának legnagyobbe előnye mindenekelőtt, hogy a menyasszony magasságából adódó végleges átalakítások elvégezhetőek rajta. Sőt, különböző egyéni átalakítások is eszközölhetőek, például az uszály levágása vagy kisebbre vétele, esetleges díszek eltávolítása vagy felhelyezése.  Ha vásárlásra adja a fejét, akkor az esküvő és a lakodalom alatt felszabadultan bulizhat, hiszen nem kell folyamatosan azon aggódni, hogy viasz cseppen rá, vagy éppen tánc közben leszakad az alja. Bátrabb párok pedig akár egy „trash the dress” fotózást is bevállhatnak annak jegyében, hogy a menyasszonyi ruhának már úgyis mindegy….
Annak a menyasszonynak akinek fontos a bensőséges kapcsolat az esküvői ruhájával és nem szeretné, ha más is viselné, az biztos lehet benne, hogy a ruha olyan állapotban kerül hozzá, ahogyan kiválasztotta. Szintén a vásárlás melletti érvekhez sorolható, hogy egy külföldi esküvő esetén a menyasszonyi ruhát már nem kell feltétlen visszaszállítani a szalonba. Azoknak pedig, akiknek nem fontos, hogy a gardróbukban lógjon az esküvő után a menyasszonyi ruhájuk, azoknak akár annak eladása is szóba jöhető opció, így a ruha költségének egy része visszakerül.

Diane Legrand meyasszonyi ruhaBlue by Enzoani menyasszonyi ruha

Outlet vagy új menyasszonyi ruha az Igen Szalonból

Az Igen esküvői ruhaszalon Outlet kollekciója azoknak a menyasszonyoknak kínál remek megoldást, akik szeretnének saját esküvői ruhát, viszont nem akarnak csillagászati összegeket költeni rá. Ezek az esküvői ruhák kifogástalan állapotban vannak, hiszen szalonunkból mindössze 3-4 alkalommal bérelték ki őket.
Természetesen az Igen Szalonban vadiúj menyasszonyi ruha költemények is elérhetőek: az Enzoani, a Blue by Enzoani, a Beautiful by Enzoani, a Diane Legrande, a Modeca és a Kenneth Winston márkák kollekcióiból.

Akár a menyasszonyi ruha bérlés, akár a vásárlás érdekli, jelentkezzen be szalonunkba, és segítünk!

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás
Rendben