Mi a különbség a keringő ruha és a menyasszonyi ruha között?

Az utolsó év első hónapjai a szalagavató ruha kiválasztásával telnek. Lelkes lányok töltenek órákat a gép előtt és keresik a tökéletes keringő ruhát – anélkül, hogy tudnák, mi mindennek kell megfelelni a kiválasztott darabnak. Ne csak a díszítést, az anyagot vizsgáld meg, fordíts kiemelt figyelmet az alapokra is!

keringő ruha1.    Csak hófehér
Bár manapság egyre divatosabbak a színes keringő ruhák, a szalagavató ruha hagyományos színe a hófehér. A szalagavató bálon lépnek először a nyilvánosság elé a fiatalok, ezt szimbolizálja a nyitótánc és a fehér ruha is. Ám a tánc harmóniája csak úgy tud érvényesülni, ha a lányok egységesek, azaz mindenki hófehér ruhában van.

2.    Uszály nélkül
A legtöbb menyasszonyi ruhának felcsatolható uszálya van. Ezzel ellentétben a keringő ruha nem végződhet hosszú ’farok részben’, hiszen lehetetlen lenne benne táncolni. Olyan ruhát keress, ami maximum a földig ér, kényelmesen és felszabadultan tudsz benne mozogni!

szalagavató ruha

3.    Könnyű
A sok anyagnak köszönhetően a menyasszonyi ruhák akár több kilót is nyomhatnak. Ezzel szemben a keringő ruhák könnyűek, főként tüllből és selyemből készülnek, így nem nehezítik a táncost a mozgásban. Kényelmesek – még csípőtől lefelé is, ahol a legtöbb anyag van.

4.    Rövidebb
A menyasszonyi ruhák általában földig érnek – vagy még annál is tovább. A keringő ruhákat viszont mindig rövidebbre szabják egy kicsivel, hogy a ballábas legények se lépjen rá a ruhára. A pár centi anyagmínusznak köszönhetően a fiúk könnyen közelebb léphetnek a lányokhoz.

5.    Ez nem az esküvőd
Bár fiatal korunk egyik legmeghatározóbb pillanata a szalagavató és vele a keringő, ám egész életünket tekintve ez csak egy kis lépés. Nem érdemes már a szalagavatón “menyasszonnyá” lenned, és tökéletesen úgy kinézni, ahogy majd a Nagy Napon szeretnél. Most légy önmagad, és találd meg a hozzád leginkább illő keringő ruhát!

keringő ruha kölcsönzésszalagavató keringő ruhapánt nélküli keringő ruha

Eladóink segítenek megtalálni a tökéletes keringő ruhát, jelentkezz be szalonunkba most!

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás