Milyen esküvői cipőről álmodik a menyasszony?

Az esküvői ruha kiválasztásának fontos része a hozzá illő kiegészítők megválogatása is. Ezek közül kiemelkedő szerepet kap a cipő, hiszen a menyegzőn viselt lábbeli esetében nem csak esztétikai szempontokat kell figyelembe venni. Cikkünkből megtudhatja, mi mindent kell mérlegelni, mielőtt megveszi esküvői cipőjét.

Esküvői cipő próba

Azt tanácsoljuk, a nap végén menjen menyasszonyi cipőt próbálni. Azért ez a legjobb időpont, mert ilyenkor már fáradt lesz a lába, csakúgy, mint a lakodalom végén.  Ha az esküvőn harisnyában vagy combfixben lesz, akkor azt a cipővásárláskor is vigye magával. Akár a cipőt, akár az esküvői ruhát választja ki előbb, elengedhetetlen, hogy a kettőt együtt is felpróbálja a végső döntés előtt. Ezzel egyrészt a színek egyezőségét ellenőrizheti, ám ami még fontosabb, hogy a menyasszonyi ruha hosszát csak a kiválasztott esküvői cipővel próbálva lehet tökéletesre szabni.

Sarok

Érdemes olyan sarkú lábbelit választania, amilyet a hétköznapokban is hordani szokott, amiben egész nap magabiztosan tud járni. Ha máskor nem szokása tűsarkút hordani, ne az esküvőjén kezdje el, komoly kényelmetlenségeket okozna! Ha viszont hozzá van szokva a lába a magas sarkakhoz, viseljen bátran ilyen fazont, hiszen gyönyörűen kecsessé varázsolja a lábat.
Ha a lábfájást tartalék cipővel szeretné megelőzni, vigyázzon, hogy a két pár cipő sarka ugyanolyan magas legyen! Nem jó taktika laposabb sarkúra cserélni a cipőt az esküvő közben, hiszen a ruha hosszát csak egy cipőhöz lehet beállítani.
esküvői cipő esküvői cipő sarok magasság esküvői cipő sarokmagasság

Anyag

Az esküvői cipők anyaga rendszerint szatén vagy bőr. A szatén cipőknél figyelembe kell venni, hogy az esküvő után nem biztos, hogy tudja majd hordani a topánt. A bőr cipők esetében ez általában lehetséges. Ha festetni szeretné a cipőt, akkor is a bőr a biztos választás. A szatén anyagok nem mindig festhetőek, erre érdemes rákérdezni vásárlás előtt.
Adele.jpg Roxanne.jpg 10.png20.png

esküvői cipő, menyasszonyi cipő

Szín

Az esküvőre választhat fehér vagy színes cipőt is. Ha a fehér mellett dönt, akkor győződjön meg róla, hogy az esküvőre választott cipő és az esküvői ruha pontosan ugyanolyan árnyalatú. Ez nagyon fontos, hiszen a cipő nem lesz láthatatlan, az orra ki fog lógni a ruha alól. Ha a lábbeli más színű, mint a menyasszonyi ruha, akkor a tökéletes összhatás érdekében ajánlott az esküvői cipővel egyező színű kiegészítőket felvenni.

Díszítés

A díszítések terén jó, ha a cipő stílusa illeszkedik a menyasszonyi ruháéhoz. Egy szolid ruhához nem passzol egy csillogó vagy kövekkel díszített topán. Ellenben, ha az esküvői ruha romantikusabb vagy extravagáns stílusú, a cipőválasztásnál is lehet bátrabb. Persze túlzásokba azért ne essen, egy csipkés ruha csipkés cipővel például már sok lehet.
Akármilyen esküvői cipő mellett dönt, mindennél fontosabb, hogy kényelmes legyen a kiválasztott darab! Ha az esküvőn nyomja, töri a lábát a cipő, az elronthatja a tökéletes élményt. Szörnyű érzés hosszú órákon át kényelmetlen cipőt viselni, épp ezért ne sajnáljon elég időt és pénzt szánni a megvásárlására. Sokat segít az is, ha az esküvő előtt otthon is járkál néha a kiválasztott esküvői cipőben, így a nagy napon már nem egy teljesen új, betöretlen cipőt kell viselnie.

Szalonunkban az esküvői ruhákhoz illő menyasszonyi cipőket is vásárolhat. Jelentkezzen be hozzánk, és találja meg a tökéletes menyasszonyi ruha – esküvői cipő párost!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás
Rendben