Nász az esőben

Az esküvő kitűzésekor általában még lehetetlen pontos időjárás-előrejelzéshez jutni. A jegyes pár csak remélheti, hogy egy kellemes, csapadékmentes napot sikerül kifogniuk. Különösen ilyenkor, ősszel.

A lakodalom előtt néhány nappal azonban már elég jól meg lehet jósolni, milyen időre számíthatnak. Ha nagy az esély rá, hogy az adott nap felhős lesz, akkor érdemes elgondolkodni a fotózás időpontjának elmozdításán. A fotózásnak nem feltétlenül kell egybe esnie a menyegző napjával. Ha van rá lehetőség, hogy egy napsütéses napon kerüljön rá sor, azzal megelőzhetőek a kellemetlenségek. Az esküvőn készült képek mellett, így gyönyörű fotók készülhetnek optimális fényviszonyok között anélkül, hogy a menyasszony és a vőlegény öltözéke veszélybe kerülne.

 Vesic Photography B-Freed Photography Melani Lust Photography B-Freed Photography

 

De mi van akkor, ha valamilyen okból elkerülhetetlen az esőben történő fényképezkedés? Semmi esetre sem szabad pánikba esni! Egy ilyen fotózás nagyobb odafigyelést igényel a pár és a fotós részéről is, de a végeredmény csodás lehet.

Egy profi fényképész tudja, hogy alkalmazkodjon az időjárási viszonyokhoz, emiatt nem érdemes aggódni. A párnak inkább arra kell figyelnie, hogyan óvják meg ruhájukat az esőcseppektől.
Az esküvői ruhának nem árt a víz, az olajos, sáros tócsák viszont bosszúságot okozhatnak. A pocsolyáktól úgy lehet legkönnyebben megvédeni a menyasszonyi ruhát, ha valaki végig segít az arának hordozni a ruhát. A fotózáshoz egy tiszta, tócsamentes helszínt kell választani, közlekedés közben pedig a segítő feladata az uszály felemelése,  nehogy kimoshatatlan folt kerüljön a menyasszonyi ruhára.

Az öltönyök anyaga máshogy viselkedik, ha víz éri. A szmokingon, zsaketten, frakkon nyomot hagynak a cseppek. Az eső okozta foltok eltüntetéséhez nem elég a vizes tisztítás, az ázott zakók és nadrágok vegytisztítást igényelnek. Ez extra költséget jelent bérelt és saját öltöny esetén is, ezért nem árt fokozottan odafigyelni.

Ha ősszel tervez házasságkötést, készüljön fel minden eshetőségre! Próbálják meg szép időben megtartani az esküvőt és a fotózást. Amennyiben ez nem sikerül, vigasztalja az, hogy esőben ilyen mesés képeket lehet készíteni!

esküvői ruha budapest menyasszonyi ruha A vonalú esküvői ruha esküvői ruha
Timothy Faust Photography Vesic Photography Lisa Eklund M2 Photography

Ön milyen ruhában képzeli el magát az esküvői fotókon? Válasszon első osztályú esküvői ruha kínálatunkból!

 

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás