Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Szalonba vagy varrónőhöz menjek? Sok arában felmerül a kérdés, de nem könnyű alapos, megfontolt döntést hozni. Rengeteg részlettel tisztában kell lennie ahhoz, hogy el tudja dönteni, Önnek melyik opció a legtesthezállóbb.
Milyen árakra számíthat?
Hol milyen anyagokat használnak?
Mi a különbség szalon és szalon között?

Még sorolhatnánk a kérdéseket, de térjük át inkább a válaszokra!

A varratásról

Ha varrónőhöz fordul, lehetősége adódik a saját elképzeléseinek megvalósítására. De mégis mennyiért, és milyen minőségben?

esküvői ruha

Esküvői ruha varratása során a felhasznált anyagot és a varrónő munkáját fizeti meg az ara. Sajnos Magyarország nagyon rosszul ellátott jó minőségű anyagokból, főleg csipkéből. Ezért az anyagárak borsosabbak, mint gondolná.
Egy finom tüll vagy szatén métere például két-háromezer forint. A taft ennél is többe kerül, öt-hatezer forinttól indul. Egy szép csipkéért pedig akár negyvenezer forintot is elkérnek méterenként.
Ezekből az anyagokból természetesen több rétegre van szükség egy szépen kidolgozott menyasszonyi ruhában. A bélés anyagtól kezdve, a merev alsó tüllökön át a fedő szatén anyagig. Ha tüllszoknyás az esküvői ruha, 3-5 réteg tüllel is számolni kell. Ezek mellé jönnek még a míderben a merevítők, halcsontok és mellpárna, valamint a fűző vagy zipzár, esetleg az azt takaró bevont gombsor.
Az összes anyagmennyiség a menyasszonyi ruha fazonjától is nagyban függ. Egy szűk esküvői ruhához, például a sellő fazonhoz 15-20 méter anyagot szoktak felhasználni. Egy A-vonalú modellt 20-25 méterből lehet megvarrni. Egy hercegnő fazonú esküvői ruhához pedig akár 40-50 méter anyag is kellhet.

Az anyagárak mellett még egy dolgot észben kell tartani. A varrónők kevésbé díszes ruhákat szoktak készíteni, hiszen egy nagy felületű ékköves vagy gyöngyös díszítés elkészítése hihetetlenül sok időbe telne. Ez munkaórákban megfizethetetlen lenne.
Ezek alapján már könnyebb elképzelni, milyen anyagi vonzata lehet egy menyasszonyi ruha megvarratásának.

Mi vár egy szalonban?

A ruhaszalonok esetében nehezebb árakról beszélni, mert többféle üzleti stratégia létezik. Vannak olyan szalonok, melyek lenyomják a kölcsönzési árakat, hogy magukhoz csábítsák a takarékos menyasszonyokat, és vannak olyanok is, ahol a magas minőség az elsőszámú szempont.

menyasszonyi ruhaszalon

Az esküvői ruhák bérleti díját sok összetevő határozza meg. Függ a márkától, az anyagtól, díszítettségtől és az évjárattól is. Napjainkban egy márkás menyasszonyi ruhákat kínáló budapesti üzletben 140.000 forinttól indulnak a kölcsönzési díjak. Természetesen kifutó modellekhez ennél olcsóbban is hozzá lehet jutni.
Ezért az összegért olyan esküvői ruhát kap meg, melyet maximum ötször kölcsönöztek ki. Az igényes esküvői szalonok ennél többször nem adnak ki egy menyasszonyi ruhát, hiszen minden arának ép, tiszta ruha jár. Minden alkalommal figyelik, hogy egy-egy darab hány alkalommal lett kiadva, és szükség esetén akár már az első alkalom után leselejtezik. Egy minőségi szalonban nem történhet meg, hogy bárki sérült vagy koszos esküvői ruhát kapjon. Ezeken a helyeken nagyon ügyelnek a tisztaságra és a készletek folyamatos megújítására.

Az olcsóbb ruhaszalonok mindezt nem engedhetik meg maguknak. Az áraikat úgy tudják alacsonyan tartani, ha egy-egy esküvői ruhát sokszor adnak bérbe. Ha már a ruhapróbán látja, hogy nincs tökéletes állapotban a menyasszonyi ruha, azt nem érdemes kikölcsönözni. A szürkeség és a foltok arra utalnak, hogy már sokszor kiadták az adott esküvői ruhát, és az Ön menyegzőéig is bérbe fogják még adni ahányszor csak tudják. Így tisztább már biztosan nem lesz, sőt…
A másik ok, amiért gyanúsan olcsón kínálhatnak egy menyasszonyi ruhát, az alacsonyabb beszerzési ár. Ezek a szalonok legtöbbször már eleve silányabb minőségű kínálattal rendelkeznek. Az esküvői ruháik közt lehetnek ismeretlen eredetű,nem túl szép modellek és akár márkás darabok hamisítványai is. Mindkét kategóriára jellemző, hogy rossz minőségű anyagokból készülnek, egy márkás menyasszonyi ruha közelébe se érnek. Vigyázni kell ezekkel, hiszen gyakran valamely márkanéven forgalmazzák őket, pedig láthatóan eltér a díszítésük, anyaguk, csipkéjük a divatfotókon látható eredetiktől.

Ha megbízható ruhaszalonból szeretne kölcsönözni, forduljon hozzánk! Jelentkezzen be!

 

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás
Rendben