Miért félnek a menyasszonyok az alsószoknya viselésétől?

Amikor az esküvői szalonban próbálni kezdünk egy menyasszonnyal, az az első, hogy megkérdezzük, milyen előzetes elképzelése van a menyasszonyi ruhájáról. Ilyenkor a menyasszonyok nagy része elsőként azt említi, hogy nem szeretne abroncsos esküvői ruhát, valamiért tart az alsószoknya viselésétől.

 

De vajon miért ez a félelem az abroncs viselésétől a menyasszonyi ruha alatt?

 

alsószoknya

 

Biztosan mindenkinek egy régi, kosztümös film jut eszébe, ahol a hősnő mozdulni sem tud a hatalmas, kimerevített abroncsától.

Ma már nem ilyennek kell elképzelni az esküvői ruha abroncsát. Sőt, az abroncs egy nagyon praktikus viselet, melynek segítségével a menyasszony könnyebben tud mozogni, táncolni a menyasszonyi ruhában, és a nyári melegben még egy kis szellőzést is biztosít. További előnye, hogy az esküvői ruha belső bélésanyagát távol tartja a lábaktól. Egy nagy szoknyás, nehezebb menyasszonyi ruha esetében pedig viseli a szoknya súlyát.

 

Alsószoknya napjainkban

 

Az abroncs nagyon sokféle lehet. A benne található merevítő karika, rugalmas, szabadon mozog vagy akár hajlik mozgás közben. Minden menyasszonyi ruha fazonnak meg van a hozzá illő abroncsa.

 

Alsószoknya egyenes fazonhoz

Az egyenes fazonú esküvői ruhák alá csak egy jelképes, alul, a láb körül található kis abroncs karika kerül, mely helyet biztosít a lábaknak, így nem gabalyodik az anyag a lábak közé.

Egyenes fazonú esküvői ruha

Beautiful BT 18-27

 

Alsószoknya sellő fazonhoz

A sellő fazonú menyasszonyi ruhák abroncsa maximum két kis karikából áll, mely csak térd alatt ad helyet a lábaknak a szabad mozgáshoz, hiszen ez az esküvői ruha fazon csípőben és combban szűk.

Sellő fazon

Kenneth Winston 1703

 

Alsószoknya A-vonalú esküvői ruhához

Az A-vonalú esküvői ruha fazon a legelterjedtebb, ezt keresik leggyakrabban a menyasszonyok. Ennél a típusnál a menyasszonyi ruha deréktól szépen, folyamatosan bővül, általában alul bokánál egy nagyobb abroncs karika található, mely az esküvői ruha szoknyájának bőségéhez igazodik, feljebb, térd magasságban pedig egy kisebb karika van.

A-vonalú esküvői ruha

Blue by Enzoani „Kara”

 

Alsószoknya hercegnős fazonhoz

..És végül a nagyszoknyás, vagy hercegnős fazonú menyasszonyi ruha, ahol a legfontosabb az abroncs. Itt az esküvői ruha szoknyájának már komoly súlya van, mely szépen eloszlik az alsószoknyán. 3 vagy akár 4 abroncs karika is van ebben az esetben, melyek deréktól távolodva egyre nagyobbak.

Hercegnős fazon

Enzoani „Levina”

 

Reméljük, hogy a fenti kis ismertetővel sikerült eloszlatnunk a félelmet az abroncsos esküvői ruhával kapcsolatban. Biztosak lehetnek benne, hogy minden menyasszonyi ruhához a hozzá megfelelő, legkényelmesebb alsószoknyát biztosítjuk.

 

Szeretné kipróbálni és megbizonyosodni róla, hogy egy abroncsos ruha egyáltalán nem kényelmetlen?

 

Ha közeleg az esküvője, jöjjön el hozzánk és próbálja ki!

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!

 

Annak érdekében, hogy a megfelelő figyelmet tudjuk Önnek szentelni, és nyugodt, kellemes légkörben valósuljon meg az esküvői ruha próba, azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be szalonunkba!

Időpontfoglalás